5 najboljih aplikacija za besplatno učenje španskog jezika

5 najboljih aplikacija za besplatno učenje španskog jezika

5 najboljih aplikacija za besplatno učenje španskog jezika

Ako želite da naučite španski bez trošenja novca, možemo vam pomoći. Nećete dobiti personalizovano učenje na isti način, ali je svakako ovakav način učenja odličan za početak. Možete koristiti ove besplatne aplikacije kao polaznu tačku, a kada postanete napredniji onda ih možete koristiti zajedno sa vrhunskom uslugom da kompletirate svoje znanje.

1. Duolingo – najpopularnija među svim aplikacijama. Poseduje veliki broj kurseva raznih jezika. Nova funkcija Duolinga vam omogućava da razgovarate i vežbate u realnom vremenu sa jezičnim botovima, što je definitivno jedna obećavajuća novina kada su u pitanju aplikacije na španskom. Dostupna kao mrežni program, ili kao aplikacija za pametne telefone, ova multifunkcionalna aplikacija može mnogo da ponudi. Takođe možete pronaći besplatne podkastove u većini aplikacija Duolinga. Ovo je posebno korisno zato što su to priče izvornih španskih govornika koji pričaju na engleskom, što znači da možete pratiti šta se dešava u priči čak iako ne razumete svaku reč španskog.

Prednosti Duolinga: Deo uspeha Duolinga leži u njegovom dizajnu. Likovi i predmeti crtaća su svako šarmantni i prijatni. Nezavisno od toga da li birate igru ili lekciju jezika, trajanje ovih malih časova nije duže od 10 minuta, što znači da ih je lako pratiti. Nivoi veština, svakodnevno praćenje nivoa napredovanja i učenja motivišu vas da želite da nastavite dalje sa učenjem jezika.

Duolingo aplikaciju možete pronaći klikom OVDE

2. Memrise – je aplikacija za učenje španskih reči. Svaka lekcija vam pomaže da naučite oko 15 reči i ukoliko ste redovni sa učenjem možete da savladate veliki deo španskog vokabulara. Memrise na sličan način funkcioniše kao Duolingo kada je u pitanju učenje kroz igru. Reči se kombinuju u vidu rečenica što omogućuje lakše savladavanje vokabulara i nije monotono. Jedinstvenost ove aplikacije leži u raznovrsnosti kurseva i takođe možete kreirati i sopstveni kurs. Omogućeno je i učenje različitih vrsta španskog jezika (španskog u Španiji, španskog u Latinskoj Americi), s obzirom na to da postoje vidne razlike u španskom između država tog govornog područja.

Prednosti Memrise-a: raznolikost kurseva; zabavne fraze i objašnjenja; mogućnost igranja i takmičenja sa prijateljima; dobar dizajn; dostupnost na mobilnim uređajima.

Uverite se i sami koje su sve prednosti ove aplikacije klikom OVDE

3. Todo – claro – ovo je korisna veb stranica koja ima puno resursa koji vam mogu pomoći u učenju španskog jezika, poput radnih listova sa prazninama za upisivanje odgovora, deo sa konjugacijom glagola u španskom, i mnogih drugih mogučnosti. Mane su te što u odnosu na druge savremenije aplikacije, ovo može izgledati malo zastarelo, i što se ovde daju samo vežbanja bez dodatnih objašnjenja.

Prednosti Todo-claro: Nudi širok spektar jezičkih nivoa; mogućnost vežbanja korišćenja raznih reči i glagola.

Proverite šta sve nudi ova aplikacija klikom OVDE

4. Curso de Español – navedena veb stranica može mnogo toga da ponudi kao veb stranica za obrazovanje. Sadrži preko 500 stranica i članaka gramatičkih objašnjenja i vežbanja. Sa videima uživo, glasovnim četovima, forumima za diskusije, gramatičkim vežbanjima i audio snimcima, ova aplikacija može biti veoma korisna. Međutim, loše strane su te da je i ona pomalo zastarela, i bazira se uglavnom na samoučenju, bez ponude nekih dodatnih priručnika, tako da je ova aplikacija najpogodnija za one korisnike koji već poseduju određeni nivo jezika.

Prednosti Curso de Español: muzika, pesme i priče na španskom jeziku sa prevodom. Virtuelne šetnje različitim gradovima uz priloge španskih tekstova o njima.

Proverite da li vama ipak odgovara ova aplikacija klikom na dugme OVDE

5. Busuu – Busuu je odlična opcija ukoliko se dvoumite između besplatnih ili plaćenih veb stranica. Ona vam nudi osnovno besplatno članstvo i tokom prve nedelje korišćenja imate besplatne pristupe nekim naprednim funkcijama. Nakon toga možete nastaviti sa korišćenjem besplatne verzije ili se pretplatiti na njihove usluge. Dodatni sadržaj, poput pristupa podkastu, je odličan, i čak i bez pretplate, ova stranica omogućuje odličnu metodu učenja jezika. Sa druge strane, prednost pretplate je ta da nudi sveobuhvatne lekcije iz gramatike, pa ako je to ono što vam je potrebno, onda vam se isplati i mesečna naknada.

Busuu koristi slike i audio datoteke kako bi vam pomogao da vežbate svoj rečnik. Postoje i korisne alatke za razumevanje tekstova, koji su usmereni na razumevanje dijaloga za poboljšanje vašeg španskog. Takođe omogućuje interakciju sa drugim korisnicima i izvornim govornicima, za razmenu i ispravljanje pisanih tekstova tokom vežbanja.

Nivoi učenja jezika se kreću od A1 do B2.

Sve opcije koje nudi ova aplikacija možete pronaći OVDE