Život u egzotičnoj Kini

Život u egzotičnoj Kini

Život u egzotičnoj Kini

Konstantina provodi narednih par mjeseci u Kini kao učesnica kulturne razmjene. Kako su joj ispunjeni dani i čime je oduševljena možete saznati u nastavku.

Moj boravak u Šenženu je već na pola puta, a i dalje se osjećam kao da je prošlo nekoliko dana. Vrijeme brzo prolazi kada se nalazite u novoj okolini i kada vas svaki dan nešto novo iznenađuje. 

Šenžen je mlad grad, nastao u poslijednjih 40-ak godina. Naseljen je uglavnom mladim ljudima koji su došli iz drugih mjesta u potrazi za poslom. Naravno, sa tim mladim ljudima u paketu dolaze djeca, što znači da je na sve strane veselo i puno djece. 

S obzirom da je grad nov, nema istorijski značajnih znamenitosti. Ipak, mnogi tematski parkovi su napravljeni sa ciljem da se turisti i ovde mogu upoznati sa kineskom kulturom.

Po dolasku u Kinu ćete imati mnogo kulturoloških šokova, ali je to upravo i razlog za ovakvo putovanje. Ovo su stvari koje ne možete ni na jedan drugi način da iskusite osim da otputujete tamo. 

Kinezi vole da gledaju u strance bez srama, al nemaju lošu namjeru. Oni smatraju da smo mi egzotični i pomalo nam se dive. Nemojte da vas iznenade ni djeca koja hodaju po gradu u pidžami, socijalne norme u Kini su drugačije. Zbog toga, na svakom koraku možete naići na grupu kineskih bakica koje plešu i uživaju.

Ako ste spremni da probate pileća stopala, kuvanu zelenu salatu ili svinjske papke, vjerovatno će vam biti ponuđeni. Ali bez brige, kineski obrok uvijek ima jako puno izbora i manje egzotične opcije koje će vam se dopasti. Pored prilike da usavršte baratanje štapićima, pićete direktno iz kokosa i jesti najslađi mango koji ste ikada probali.

Ipak, po meni najbitnija stvar, ovo je savršena prilika da upoznate nove ljude i iz drugih kultura. Na kursu mandarinskog, imala sam priliku da upoznam Britance, Amerikance i Italijane. S obzirom da se novi ljudi stalno pridružuju grupi, radujem se i onima koje ću tek da upoznam.

Da li i vi želite da upoznate Kinu i njene ljepote? 

Pošaljite nam prijavu upravo na sljedećem linku  PRIJAVI SE