Putovanje koje mi je promenilo život

Putovanje koje mi je promenilo život

Putovanje koje mi je promenilo život

Iz daleke Kine, iz prelijepog grada Guangzhou, javlja nam se Jovana, učesnica projekta “Pohod na istok”. U nastavku vam prenosimo njene utiske:
 
“Da mi je neko pričao da ću otići u Kinu na tri meseca, ne bih mu verovala, pa eto, ovde sam. Živim potpuno drugačiji život od onog koji sam živela kod kuće!
 
Prvi utisak koji sam stekla ovde je da sam u nekom paralelnom univerzumu gde je sve obrnuto 🙂 Voda se pije topla, ljudi šetaju u pidžamama, kafa je zamenjena čajem, salata se kuva itd. Ono što mi je neverovatno je da sam sve to baš brzo prihvatila i baš se pitam da li ću opet piti hladnu vodu kad se vratim kući i da li ću izdržati da ne skuvam zelenu salatu 🙂
 
Porodica sa kojom živim je za poželeti. Obzirom na to da sam stranac, imaju razumevanja za sve moje potrebe i sve mi je obezbeđeno. Imala sam tu sreću da je porodica muzički orijentisana pa imam priliku da sviram ovde klavir, violinu, saksofon, flautu 🙂 Deca su predivna, aktivna i prihvataju sve moje lude ideje sto nekad i nije dobro 🙂 I ne znam kako ću preživeti rastanak jer sam decu zavolela kao da su mi najrođeniji.
 
Ovaj grad, kao i skoro svaki u Kini ima šta da ponudi, od budističkih hramova, predivnih parkova za relaksaciju, planina do parkova za zabavu. Ovde sam upoznala ljude iz celog sveta i to iskustvo je nemerljivo. Zaista se pitam kako ću preživeti odlazak iz Kine.Ko zna, možda se i vratim?! 😉