Kina je izmenila moj život

Kina je izmenila moj život

Kina je izmenila moj život

Milica započinje svoj put u Kinu u septembru mjesecu, 2016. godine i trenutno je jedan od kandidata koja je najduže u programu. Ona boravi u Taizhou, u pokrajini Zheijang. Nakon 6 mjeseci boravka u porodici, odlučila je da bi željela da njen boravak bude duži te je produžila boravak za još 6 mjeseci.

Prenosimo njena iskustva iz Kine: “23-eg ovog meseca biće šest meseci kako sam došla u Kinu i ništa posle nije bilo isto. Sam dolazak je bio stresan, i to samo zato što neko ide na daleki put na mesto gde ne poznaje nikoga, niti zna kako će ljudi da reaguju.

Sam let do Šangaja je okej, ali istog trenutka shvatiš da ništa više neće biti isto – dok te kući niko ne primećuje jer si stopljen sa sredinom, ovde postaješ atrakcija, em visoka, em bela pa i mogu da biram za koga da se udam u roku od nekoliko minuta jer uveliko stižu ponude, od muškaraca, od tetkica, od nekih bakica.

Porodica me je lepo prihvatila, brzo sam se navikla na njih i ipak razlika u kulturi i nije značajno velika, jer mogu reći da vrednujemo podjednako iste stvari. Jedino što mi je zaista bilo neobično, kada se govori o porodici je da su deca tokom celog dana pretrpana obavezama. Shvatila sam da deca u Kini imaju mnogo više obaveza nego odrasli zbog mnogobrojnih testova, domaćih i van školskih aktivnosti.

Kada je u pitanju učenje jezika moj progres sa kineskim je vidljiv, izgovor mi se popravio, trudim se da pričam što više i imala sam časove jedan na jedan sa profesorkom. To je zapravo počelo kao grupa od četiri devojke, ali su ostale tri odlučile da ih to ne interesuje toliko što je meni išlo u korist.

Planiram pošto završim ovu godinu, da pronađem način da ostanem još jednu, jer meni sam život u Kini ne predstavlja problem ni brigu. Sve je laganije ovde, jer nas evropljane Kinezi doživljavaju kao atrakciju i vema su ljubazni i susretljivi.”

Ukoliko i vi želite da upoznate Kinu, imate jedinstvenu priliku. 

Prijavi se i ti!  PRIJAVI SE