Škole jezika u Italiji

Škole jezika u Italiji

Škole jezika u Italiji

Takozvani „lingvistički turizam” sve je popularniji u svijetu. Nudi Vam mogućnost da, pored uživanja u turističkim atrakcijama, ujedno usavršite jezik na najbolji mogući način, pohađajući specijalizovane kurseve sa najboljim predavačima – izvornim govornicima. Potpuno se okružiti stranim jezikom odlična je prilika i da na spontan način upoznate kulturu i stil života njegovih govornika. Ukoliko je Vaš izbor italijanski jezik, Vaše je da odaberete jedan od ponuđenih gradova i uputite se na nezaboravno putovanje.

U saradnji sa našim partnerima u Italiji, zainteresovanima smo obezbijedili popuste na kurseve.

RIM – Perché tutte le strade portano a Roma


Ovaj grad sa pravom nosi naziv muzeja na otvorenom. Mnoštvo turističkih atrakcija, svjetsko čudo Koloseum, magična Fontana di Trevi, romantični Španski trg, brojne druge građevine i trgovi govore zašto je Rim bio caput mundi. Čak i da negdje zalutate, u svakoj uličici ili ćošku naći ćete fontanu, spomenik ili neku građevinu zbog koje će Vam biti drago što ste se izgubili baš u tom dijelu grada, a ni godina dana života njemu neće biti dovoljna da istražite sve njegove znamenitosti. Baš zbog toga, Rim predstavlja jednu od najtraženijih destinacija kada je u pitanju učenje italijanskog jezika.

U Rimu možete pohađati standardne kurseve italijanskog u trajanju od dvije do četiri sedmice. Ovaj kurs podrazumijeva 4 časa u trajanju od 50 minuta dnevno, 5 dana u sedmici. Prvi dva časa su posvećena gramatici, dok na druga dva studenti imaju priliku da upotrijebe naučeno i vježbaju konverzaciju. Radi se u malim grupama, šarolikim po nacionalnosti, ali povezanim istim nivoom poznavanja italijanskog jezika.

BOLONJA – La dotta, La grassa, La rossa


Čuvena po arhitekturi koju krasi crvena boja, Bolonja je poznata kao prestonica gastronomije i studentskog života. Baš zbog toga je nazivaju la rossa (crvena), la grassa (debela), la dotta (učena). U njoj se nalazi najstariji univerzitet u Evropi, a zahvaljujući velikom broju mladih koji ovdje studiraju, može se pohvaliti izuzetno sadržajnim kulturnim i noćnim životom. Bolonja je pravi izbor za one koji žele mirniji grad kojem ne manjka zanimljivih sadržaja.

U Bolonji su u ponudi intenzivni kursevi (20 časova sedmično, u trajanju od jedne do četiri sedmice), koji će Vas pripremiti za samostalno korištenje italijanskog jezika, ali i ostaviti Vam dovoljno vremena da uživate u slobodnim aktivnostima.

ARECO – Grad Frančeska Petrarke


Treći po veličini grad u Toskani, Areco je poznat jer se u njemu snimao čuveni film „La vita è bella” i jer se u njemu rodio jedan od najvećih italijanskih pjesnika, Frančesko Petrarka. Areco je sa pravom jedan od predstavnika regije Toskane, u kojoj se prepliću kultura, umjetnost, priroda i vrhunska gastronomija.

U ovom gradu možete pohađati intenzivne kurseve u trajanju od 1 do 4 sedmice. Radi se u malim grupama do 10 polaznika, 4 časa dnevno (trajanje jednog časa je 50 minuta). Časovi se održavaju prije podne, a dva ili tri puta sedmično su upotpunjeni i vannastavnim aktivnostima.

TRST – La nostra bella Trieste


Grad koji nam uvijek po mnogo čemu bio blizu, Trst nudi mnoštvo sadržaja za učenje i odmor. More, arhitektura, srdačnost lokalnog stanovništva…sve to je navelo i velikog Džojsa da ga nazove „moj lijepi Trst” i napiše da njegova duša pripada ovom predivnom mediteranskom gradu.

U Trstu možete pohađati intenzivne kurseve u periodu od maja do oktobra. Predviđeno je 20 sedmičnih časova koji se održavaju u jutarnjim terminima, sa dva različita profesora. Maksimalan broj ljudi u grupi je 12. Časovi se zasnivaju na komunikaciji i aktivnom učestvovanju polaznika.

VENECIJA – La regina dell’Adriatico


Jedan od najromantičnijih gradova svijeta, godišnje privlači više od 20 miliona turista koji imaju priliku da uživaju u neobičnoj arhitekturi, istoriji, mostovima, raskošnim palatama i pričama koje svjedoče o njenoj raskoši i moći.

U Veneciji možete da pohađate intenzivni kurs, koji podrazumijeva 20 časova sedmično, a u periodu od novembra do aprila možete pohađati kurseve po dodatno sniženim cijenama. Časovi su interaktivni i mnogo pažnje se posvećuje komunikaciji.

Za više informacija popunite formular u nastavku! Takođe možete da nam pišete na [email protected]

Učite sa najboljima!

    Ime i prezime (obavezno)

    Godište (obavezno)

    E-mail (obavezno)

    Kontakt telefon (obavezno)

    Zanimanje (obavezno)

    Država (obavezno)

    Grad (obavezno)

    Nivo znanja italijanskog jezika (obavezno)

    A1A2B1B2C1

    Željeni period boravka u školi jezika (obavezno)

    Grad u koji biste željeli (obavezno)

    Vaša poruka (nije obavezno)