U Barsi je sve tako chill!

U Barsi je sve tako chill!

U Barsi je sve tako chill!

Elizabeta je odabrala Španiju za program kulturne razmene u kojoj će boraviti još dva meseca. Odabir je pao na Španiju zbog same kulture, jezika, mediteranskog načina života. Trenutno se nalazi  u Barseloni u porodici koja ima dvoje dece uzrasta od 6 i 4 godina.

”Za sad je prošlo 2 meseca  kako učestvujem u programu i iskreno još uvek se porodica i ja prilagođavamo jedni na druge. Deca od početka nisu lako prihvatila osobu koja nije član njihove porodice pa prve 3 nedelje je bilo najteže. Vremenom stekla sam njihovo poverenje pa je sada dosta bolje.Ono što mogu da zaključim je da deca traže puno energije pa smo svi posvećeni njima.”

Elizabeta je učešće u programu videla kao prilku da više upozna  kulturu i jezik same Španije. A evo i njenog opisa Barselone.”Barcelona je predivan grad i ima puno sadržaja! Od planina, mora, plesnih evenata pa sve do kulturnih dešavanja svaki dan! Ljudi su ljubazni i druželjubivi te je sve nekako chill!”

Svoje slobodno vreme provodi napolju i to igrajući salsu.

‘U Barsi ima puno igračkih dešavanja povezanih sa salsom i ostalim latino plesovima! Takođe upoznajem zanimljiva mesta, ljude iz plesnog sveta i učestvujem na plesnim događajima!”

Kako navodi očekivala je od porodice više slobodnog vremena za nju ali zbog posla je teže bilo imati opuštenijo odnos sa roditeljBarima.

”Roditelji često nemaju vremena zbog posla pa je teško provoditi vreme sa njima osim vikendima. Naravno, sve je samo pitanje vremena i prilagođenosti jedni na druge. Moje vreme sa porodicom svodi se samo na razgovor oko dece i oko toga što treba napraviti u kući. ”

Budućim kanidatima poručuje da se upoznaju sa navikama porodice u koju idu i sa njima uspostave na početku pravila.

‘Čuvanje dece nije jednostavno pogotovo ako su mala. Sve u svemu sviđa mi se moje slobodno vreme vikendom kad imam prilike otići na plesne događaje! No svaki kandidat treba da  zna da odlazak na ovakvu kulturnu razmenu iziskuje i veliku odgovornost prema djeci.”

 

Ukoliko i ti želiš da iskusiš život u Španiji iz prve ruke Prijavi se