Nemačka potpuno popušta mere 20. marta

Nemačka potpuno popušta mere 20. marta

Nemačka potpuno popušta mere 20. marta

Nemačka planira da 20.marta proslavi „Dan slobode” kada bi trebalo da „padnu” sve epidemiološke mere. List Bild prenosi da su premijeri pokrajina već izradili nacrt odluke koja predviđa plan za popuštanje mera u tri koraka.

Najpre će biti popuštene mere koje se tiču slavlja u privatnom okruženju. Trenutno postoji ograničenje broja prisutnih na maksimalno deset osoba. Takođe je planirano da se ukine i kontrola vakcinalnog statusa za ulazak u prodavnice.

Od 4.marta trebalo bi da se ukinu ograničenja u ugostiteljstvu i hotelima, a planirano je i otvaranje noćnih klubova. U ugostiteljstvu i hotelima primeniće se od tada „3G” pravilo čime će nevakcinisani moći da dolaze u kafiće ako imaju negativan test. U diskotekama i noćnim klubovima pristup će biti omogućen vakcinisanima i izlečenima uz aktuelni negativni test, ili buster dozu. Takođe i velike manifestacije, kao što su fudbalske utakmice biće otvorene po „2G” ili „2G plus” pravilu. Poslednje epidemiološke mere „pašće” 20.marta, od kada će sve mere koje ograničavaju slobodu građana biti ukinute. Ostaće, međutim, obaveza nošenja maski, prenosi Tanjug.

Ambasada je počela da prima aplikacije za izdavanje radnih viza kao i viza za spajanje porodice po regulativi za države Zapadnog Balkana. Ova regulativa obezbjeđuje privilegovan pristup njemačkom tržištu rada za naše radnike i važi do kraja 2023. godine.

Pravo je vreme za početak učenja nemačkog, iskoristite popust od 40% i besplatne udžbenike, saznajte više OVDE

Izvor: Politika