Najlepša plaža u Evropi: Nije dozvoljeno kupanje, a talasi dostižu visinu do 40 metara

Najlepša plaža u Evropi: Nije dozvoljeno kupanje, a talasi dostižu visinu do 40 metara

Najlepša plaža u Evropi: Nije dozvoljeno kupanje, a talasi dostižu visinu do 40 metara

Tripadvisor u sklopu svojih godišnjih nagrada “Travellers’ Choice” objavio je listu najboljih plaža Evrope, ali i sveta.

Zanimljivo je da je prvu poziciju u konkurenciji Starog kontinenta odnela plaža na Islandu koju karakterišu zaleđena i hladna voda, kao i talasi čija visina doseže do 40 metara.

Izbori su napravljeni na osnovu desetina miliona recenzija koje su ostavili milioni putnika u proteklih 12 meseci kako bi se sastavila lista njihovih omiljenih destinacija. Najpopularnije plaže nude ponešto za svaku vrstu turista, od ljubitelja izlaska i zalaska sunca do onih koji traže avanturu i divlje životinje.

Najboljom na svetu za 2023. proglašena je plaža do koje se može doći samo merdevinama s kopna, a Baia de Sancho nije samo poznata po savršenoj tirkiznoj vodi i plaži od belog peska, već i po egzotičnom nizu divljih životinja.

“Reynisfjara beach”

Za razliku od belog peska koji krasi najlepšu plažu sveta, najlepšom u Evropi proglašena je plaža Reynisfjara u Viku na Islandu, sa svojim svetski poznatim crnim peskom i impozantnim stenama koje se nadvijaju nad obalom.

Takođe, neki na spomenutoj lokaciji mogu prepoznati upečatljivu pozadinu iz serije “Igra prestola”. Iako je ova plaža zauzela četvrtu poziciju na svetu, ovo nije lokacija gde možete uživati u plivanju i sunčanju.

Reynisfjara je popularna među ljubiteljima ptica zbog raznih vrsta morskih ptica koje su uočene u blizini, ali i zbog talasa visine do 40 metara i smrznute vode, te se ističe da je ovo plaža kojoj se najbolje diviti sa sigurnosti obale.

Preuzeto sa: b92.net.putovanja