Madrid – grad koji živi i diše 24h dnevno

Madrid – grad koji živi i diše 24h dnevno

Madrid – grad koji živi i diše 24h dnevno

Naša učesnica programa kulturne razmene sa Španijom, Tamara, piše nam iz Madrida, srca Španije, gde boravi već mesec dana. Više o njenom iskustvu pročitajte u nastavku.

Ovde sam već mesec dana i uprkos malim poteškoćama, uspela sam da se adaptiram i prilagodim na novu sredinu. Čovek je naučen da se adaptira na svaku situaciju, tako da bih rekla da je ovaj program kao stvoren da uz pomoć njega pomerimo svoje granice! Boravim u Madridu i malo je reći da sam oduševljena gradom.

U slobodno vreme radnim danima šetam i obilazim grad, pokušavajući da ga što bolje upoznam, čitam knjige i razmenjujem iskustva sa prijateljima koje sam upoznala na programu. Vikendom je najprijatnije otputovati u neki drugi grad. Tokom praznika, kako sam imala više dana slobodno, obišla sam Alicante-Elche koji je poznat po svojim prelepim palmama i Cartagenu sa veoma zanimljivom istorijom. U obližnjim gradovima još nisam bila, ali svakako ih planiram ubaciti u svoj plan, jer sam čula da su prelepi.

Kada smo Tamaru pitali da izdoviji nešto što joj se najviše sviđa, ona je rekla:

Teško je izdvojiti jednu stvar. Madrid je grad koji živi i diše 24 sata dnevno. Umetnički grad sa prelepim parkovima, hranom i ljudima. Veoma je značajno što ste stalno okruženi španskim jezikom, a i drugim jezicima. Videćete i sami koliko raznovrsnosti ovde možete videti. Jedinu stvar koju vam garantujem jeste da ćete steći puno prijatelja, a ništa nije teško kada ste okruženi dobrim ljudima, zar ne?

Ne razmišljajte puno! Ako vam je na prvu pomisao ovo zvučala kao dobra ideja, verujte mi da jeste. Složićete se sa mnom da nemate šta da izgubite! Svima vam želim sreću, samo napred jer verujem da je svima potrebno jedno ovakvo iskustvo! 

Ukoliko i ti želiš u Španiju, preostaje ti da klikneš PRIJAVI SE