Amerika me je prihvatila široko raširenih ruku

Amerika me je prihvatila široko raširenih ruku

Amerika me je prihvatila široko raširenih ruku

Naša učesnica programa kulturne razmene sa SAD-om, Marija, javlja nam se iz Denvera, glavnog grada države Kolorado, gde boravi već dva meseca. Čitajte više o njenom iskustvu u nastavku.

Program kulturne razmene pruža mnoge pogodnosti i neprestanu podršku u toku trajanja programa. Besplatan smeštaj, hrana, avionska karta i osiguranje? Da, zvuči previše dobro da bi bilo istina! Bila sam skeptična, ali imam sreće da u toku programa postaje sve bolje i bolje!

Denver je raznolik grad koji pruža mogućnost da radite stvari koje volite. Porodica u kojoj sam je baš onakva kakvu sam zamišljala, odabrala sam ih bez oklevanja i zahvalna sam što su i oni mene izabrali. Osećam se dobrodošlo, bezbedno – kao kod kuće. U toku nedelje provodim vreme sa decom, i tada koristim svaku priliku da ih odvedem na igralište, u šetnju, igraonicu. Trudim se da vreme provedemo što aktivnije i zajedno upoznajemo grad.

Vikende provodim sa drugaricama koje su takođe učesnice programa, idemo na hajking, na časove rumbe, obilazimo downtown i znamenitosti grada. Imamo čak i organizovane tematske sastanke učesnika jednom mesečno. Tada se okupimo i radimo nešto zabavno poput ukrašavanja meksičkih keksića, rezbarenja bundeve, klizanja, itd. i imamo takmičenje za najkreativnije delo, onda glasamo i prva tri mesta dobijaju poklončiće. Sastanci su uvek zanimljivi i jedinstveni i doprinose stvaranju jedne male zajednice u kojoj delimo radost i ljubav.

Kako Marija kaže, došla je u pravo vreme na pravo mesto.

Došla sam u Denver u pravom trenutku, da doživim američke praznike: Halloween, Thanksgiving, Božić… Volim što pridaju pažnju dekorisanju i svi su uzbuđeni kada dočekuju praznike. Halloween sam do sada gledala na filmovima, a sada sam doživela famozni “trick or treat” u naselju sa decom i bilo je jako zabavno! Na redu su Božićne dekoracije, čemu se neizmerno radujem.

A sada nešto lično. Nisam imala vozačku dozvolu pre nego što sam otišla na program, ali imam sreće da mi moja porodica pomaže da naučim da vozim, čak sam dobila i probnu dozvolu! To mi je važno i mnogo sam zahvalna što imam i priliku i podršku porodice u ostvarenju ovog cilja!

Budućim kandidatima bih preporučila da se prijave na program jer donosi priliku da postanu zreliji, samostalni, unaprede engleski ili neki drugi jezik, upoznaju ljude iz raznih krajeva sveta i steknu prijatelje za ceo život! Zapravo, ovaj program može da vam donese sve što ste spremni da prihvatite. 

Ukoliko i ti želiš u SAD, preostaje ti da klikneš    PRIJAVI SE