Austin, Texas – Amerika kakvu sam zamišljala

Austin, Texas – Amerika kakvu sam zamišljala

Austin, Texas – Amerika kakvu sam zamišljala

Naša učesnica programa kulturne razmene sa SAD-om, Anita, javila nam se iz Austina, glavnog grada države Texas, gde boravi već dva i po meseca. Čitajte više o njenom iskustvu u nastavku.

Koncept programa je super zamišljen i predstavlja zaista veliko iskustvo. Način da u potpunosti upoznate američki mentalitet i kulturu jeste zapravo da živite sa njima. Austin predstavlja Ameriku upravo onakvu kakvu sam zamišljala. Pun je zamiljivih i srdačnih ljudi, kao i pregršt svakodnevnih dešavanja. Ali nisam bila spremna na ovu vrućinu. Nema veze što je već jesen stigla, kod nas je i dalje 40 stepeni. 🙂 Ali za njih je to normalno.

Nisam ni mogla da zamislim da je kod njih praznik kao što je Halloween toliko popularan da se ovde 2 i po meseca ranije po celom gradu već ukrašavaju restorani, barovi, kafići, prodavnice, i uveliko se priča ko će u šta da se maskira. Prelepa atmosfera konstantno vlada gradom. Jedva čekam da počne dekoracija za Božič i Novu godinu!

Sa porodicom se dobro slažem, i ako imamo nekih problema, to se brzo reši. 

Najveći deo svog slobodnog vremena provodim sa drugaricama koje sam upoznala preko američke agencije. Devojke su uglavnom iz Meksika i Kolumbije. Moje slobodno vreme je uglavnom vikendima i svaki vikend je drugačiji. Organizujemo zajedničke hajkinge, posećujemo festivale, tematske večeri, radimo ture po gradu biciklima, uživamo na reci na kajaku…

Austin je stvarno zanimljiv i mlad grad koji nudi mnogo. I tokom vremena koje provodim sa decom se takođe trudim da obilazim muzeje, parkove, trgove… Trudim se da proživim ovo iskustvo na najbolji mogući način!

Na razmeni mi se najviše dopada prilika za sklapanje novih prijateljstava i pravljenje najlepših uspomena, kao i mogućnost doživljaja pravog američkog života.

Budućim kandidatima bih poručila da se obavezno prijave, jer je ovo prilika koja se ne propušta! 

Ukoliko i ti želiš u SAD, preostaje ti da klikneš    PRIJAVI SE