Italijani očekuju moj dolazak i sledeće godine

Italijani očekuju moj dolazak i sledeće godine

Italijani očekuju moj dolazak i sledeće godine

Naša učesnica programa kulturne razmene sa Italijom, Jelena, piše nam iz Neivea, manjeg grada u regiji Pijemont, na severu Italije, gde boravi već više od dva meseca. Više o njenom iskustvu pročitajte u nastavku. 

Kada sam stigla, odmah sam se povezala sa porodicom, a još bitnije, sa detetom s kojim provodim vreme. Nemamo nikakvih problema, sve se zajedno dogovaramo i organizujemo.

Grad u kojem boravim se zove Neive, jako je mali, ali prednost je ta što je veoma mirno i tiho. U blizini se nalaze i ostali gradovi kao što su Barbaresco, Alessandria, Torino itd., koje sam takođe obišla. Jako sam zadovoljna porodicom i programom.

U slobodno vreme obilazim gradove koji su u blizini. Kao što sam već pomenula, do sada sam posetila Torino, Đenovu, Alesandriu, Barbaresko, Kastaljone, Recco.

Najviše mi se svidelo to što sam probala dosta novih stvari, upoznala divne ljude. Ovaj program omogućava jedno posebno putovanje i iskustvo. Predivno je kada se udaljiš od svoje zemlje na neko vreme i upoznaš drugu zemlju. Naravno da postoje i oni teži dani, ali sve to prođe i na kraju pamtiš samo ono lepo.
Nisam imala nikakvih problema sa porodicom, čak su mi rekli da me očekuju i sledeće godine. 😁

Kandidatima, koji žele da se prijave ili razmišljaju o tome, savetujem da urade to. Biće bogatiji za još jedno putovanje i iskustvo koje može da im donese mnogo toga. Nek budu strpljivi, sa punim poverenjem u sebe. A ja, posle ovog programa, definitivno idem kući srećnija i ponosnija na sebe!

Ukoliko i ti želiš u Italiju, preostaje ti da klikneš PRIJAVI SE