Pontevedra – grad koji odiše starom gradnjom i ima dušu

Pontevedra – grad koji odiše starom gradnjom i ima dušu

Pontevedra – grad koji odiše starom gradnjom i ima dušu

Naša učesnica programa kulturne razmene sa Španijom, Ivana, provela je dva meseca dana u Pontevedri, španskom gradu na samoj granici sa Portugalom. Više o njenom iskustvu pročitajte u nastavku.

Mogu slobodno reći da je ovo bilo jedno od najboljih leta u mom životu. Avanturističkog sam duha, volim da putujem i istražujem nova mesta, a ovaj program mi je pružio upravo to. Imala sam priliku da upoznam drugu kulturu, nove ljude i nova mesta.

Porodica je od samog početka bila prisutna i puna podrške. Kada sam čula da sam dobila porodicu u Pontevedri, Galiciji, nisam bila preterano entuzijastična. Španiju sam odabrala s namerom da idem u južnije krajeve.

ALI, sada sa sigurnošću mogu reći da nisam pogrešila. Provela sam leto u Pontevedri, manjem gradu u Galiciji, na granici sa Portugalom. U grad sam se odmah zaljubila, odiše starom gradnjom i ima dušu. Kako je grad uspeo da brzo pridobije moju ljubav, tako su i ljudi tamo olako to uspeli. Veoma su otvoreni i spremni za nova prijateljstva. Uz pomoć ovog programa sam stekla veoma dobre prijatelje i uspomene koje su neprocenjive. Galicija vam pruža pregršt festivala sa zasigurno dobrim provodom. Imala sam priliku da putujem i da se upoznam s novim mestima, kako u Portugalu tako i po ostatku Španije.

Kao što sam pomenula na početku, porodica je uvek bila tu. Spremna da pomogne. Mogu reći da sam ovo leto provela pod određenim tempom. Tokom nedelje, deo dana sam provodila s porodicom, dok sam ostatak provodila na plaži, dok su vikendi imali aposlutno drugačiji tempo – svake nedelje su bila određena dešavanja, i grad je uvek vrveo od ljudi.

Mogu reći da sam uz pomoć ovog programa stvorila veoma dragocene uspomene. Svakoj osobi koja je u mogućnosti, preporučila bih jedno ovakvo životno iskustvo.

Ukoliko i ti želiš u Španiju, preostaje ti da klikneš PRIJAVI SE