Razmena u Španiji: iskustvo za čitav život

Razmena u Španiji: iskustvo za čitav život

Razmena u Španiji: iskustvo za čitav život

Naša učesnica programa kulturne razmene sa Španijom, Katarina, se skoro vratila iz simpatičnog gradića po imenu Santanji, koji se nalazi na jugozapadu Majorke, gde je provela dva meseca. Više o njenom iskustvu pročitajte u nastavku. 

O prvim utiscima nakon dolaska, Katarina je napisala: Španija je oduvijek bila zemlja koju sam željela posjetiti i upoznati s toga sam baš nju i izabrala. Smatrala sam da kroz ovaj program mogu dosta toga naučiti o kulturi i jeziku kao i vidjeti okolne gradove. Ja sam boravila na Majorci, malom gradu po imenu Santanyi. Mjesto je prelijepo puno je turista i lijepih plaža.

Što se iskustva sa porodicom tiče, Katarina je boravila u porodici razvedenih roditelja, pa joj je poseban izazov predstavljalo to što je često menjala mesto boravka. Sa majkom nije našla zajednički jezik u mnogim stvarima dok se su otac i njegova devojka trudili oko nje: Otac je bio dobar i pomoću njega i njegove djevojke uspjela sam da putujem i vidim okolna mjesta, probam tradicionalnu hranu i naučim o kulturi.

Slobodno vreme najpre je provodila otkrivajući nova mesta: S obzirom da sam imala slobodno vrijeme vikendima, pokušavala sam da ga iskoristim na najbolji mogući način, tako da sam svaki vikend sa društvom putovala i posjećivala nove gradove i plaže.

Kaže da joj je značila podrška koju je imala pre i tokom polaska u program: Agencija mi je pomogla oko kupovine avionske karte u oba smijera sto je za mene olakšavajuća okolnost, jer sam se prvi put susretala sa avionskim letovima.

Savet koji bi Katarina imala za kandidate koji žele da se prijave je da pažljivo biraju porodicu u kojoj će boraviti jer ipak treba da živite u toj porodici određen period. Takođe je savetovala da uvek imate dovoljno novca uz sebe da biste mogli neometano da putujete i da nekada priuštite i više nego što vam visina džeparca dozvoljava. Nikada ne znate kada može iskrsnuti neka nova avantura ili putovanje iza ugla!

Najzad, o celokupnom iskustvu i utisku nakon završenog programa, Katarina kaže: Ukoliko se odluče za ovaj program to će im definitivno promijeniti razmišljanje i pogled na svijet, takođe ovo je iskustvo koje ostavlja pečat za čitav život.

Ukoliko i ti želiš u Španiju, preostaje ti da klikneš PRIJAVI SE