Oduvijek mi je bila želja otići na Alpe

Oduvijek mi je bila želja otići na Alpe

Oduvijek mi je bila želja otići na Alpe

Naša učesnica programa kulturne razmene sa Italijom, Elena, koja se uskoro vraća sa razmene, nam se javlja iz Forte dei Marmia, morskog grada na severu Toskane, u kom boravi već mesec dana. Više o njenom iskustvu pročitajte u nastavku. 

Obitelj Baglioni je jedna veoma pristojna porodica. Čim sam stigla majka se pobrinula da mi bude što ugodnije te mislim da smo se dobro složili.

Što se tiče gradova, Forte dei Marmi mi se nije nešto posebno svidio. Gradić je lijep ali se tamo nema ništa posebno za vidjeti. Tamo ljetuju većinom obitelji sa mlađom djecom tako da nema baš puno ljudi mojih godina niti mjesta na koja se može izlaziti.

Nasuprot tome, Cortina mi se jako svidjela. Oduvijek mi je bila želja otići u Alpe stoga sam bila veoma oduševljena tim gradićem. Jedini je problem što nisam imala dovoljno vremena da ga istražim.

U forte dei Marmi sam znala otići u centar biciklom ili se šetati blizu plaža. A u Cortinu sam otišla na žičaru na vrh planine.

Verujemo da je pogled sa vrha Alpa fantastičan.

Najviše mi se svijdelo to što sam svaki dan morala pričati talijanski jezik što mi je jako puno pomoglo pri poboljšanju mojih jezičnih vještina. Također to što sam imala priliku otići na Alpe što mi je oduvijek bila želja.

Budućim kandidatima bih preporučila da nauče bar osnove jezika države u koju idu jer će im olakšati uspostavljanje odnosa s djecom.

Ukoliko i ti želiš u Italiju, preostaje ti da klikneš    PRIJAVI SE