Poziv za prijavu na program IEEE Innovation Nation 2022

Poziv za prijavu na program IEEE Innovation Nation 2022

Poziv za prijavu na program IEEE Innovation Nation 2022

Objavljen je poziv za prijavu na program IEEE Innovation Nation 2022.

Innovation Nation je program za sve mlade u BiH koji žele steći znanje iz oblasti startapa i pokretanja vlastitog biznisa. Program organizuje Fondacija budućnosti u BiH u saradnji sa IEEE, Legatum centrom za razvoj i preduzetništvo na MIT-u i La Trobe Univerzitetom.

Program, koji se odvija po hibridnom modelu, sastoji se od 12 sedmica intenzivnog timskog rada i obrađuje Design Thinking kurikulum baziran na programima najboljih svjetskih univerziteta. Učesnici programa će biti podijeljeni u timove i proći će svaku fazu razvoja startapa, od izbora problema koji žele riješiti, generisanja ideja, istraživanja tržišta, prototipiranja, finansija, do prezentovanja svog rada pred vrhunskim domaćim i stranim investitorima.

Svi učesnici  koji završe ovaj program steći će titulu IEEE Innovation Nation Fellow i dobiti sertifikat Legatum centra za razvoj i preduzetništvo na MIT-u i La Trobe Univerziteta, a timovi imaju priliku da osvoje nagrade iz ukupnog fonda od 50.000 KM. 

Prijaviti se mogu svi mladi između 18 i 30 godina sa stalnim prebivalištem u BiH, a učešće na programu je besplatno. Rok za prijavu je 31. avgust tekuće godine i to putem linka koji je dostupan ovdje.

Više informacija o programu i formular za prijavu možete pronaći na linku.

Izvor: link.