Otvoren poziv fotografima – foto konkurs: Mobilnost i mi

Otvoren poziv fotografima – foto konkurs: Mobilnost i mi

Otvoren poziv fotografima – foto konkurs: Mobilnost i mi

Centar za životnu sredinu otvorio je poziv za foto konkurs ,,Mobilnost i mi’’. Tema ovog foto konkursa je urbana mobilnost u Bosni i Hercegovini.

Konkurs je otvoren od 20. 7. do 31. 8. 2022. a svoje fotografije mogu poslati kako profesionalni, tako rekreativni i amaterski fotografi.

Jedan autor može poslati najviše tri samostalne fotografije, ili najviše tri serije fotografija. Jedna serija može da ima od tri do pet fotografija. Ne postoje ograničenja vezana za korišćenje foto opreme. Ne postoje ograničenja vezana za vrijeme nastanka fotografija. Dostavljene fotografije moraju biti snimljene na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Fotografije slati na [email protected] sa naslovom mejla ,,Mobilnost i mi”.

U tijelu mejla obavezno navesti:

  • ime i prezime autora
  • naziv fotografije ili serije
  • kratak opis fotografije ili serije (do 50 riječi)
  • kontakt podaci autora (broj telefona i mejl adresa)

Autore tri najbolje fotografije/serije očekuju nagrade. Autori šest najboljih fotografija/serija biće pozvani na otvaranje izložbe, a troškove prevoza i smještaja autora snosi organizator.

Sve fotografije koje uđu u uži izbor, biće izrađene, te izložene na javnoj izložbi u Banjoj Luci u okviru Evropske sedmice mobilnosti (16. – 22. 9.).

Odluke o najboljim fotografijama/serijama donijeće žiri u sastavu: Aleksandar Saša Škorić, Svjetlana Panić i Dragan Kabić

Ova aktivnost u okviru Evropske sedmice mobilnosti podržana je od strane fondacije Heinrich Boll.

Izvor: link.