Ostvarenje dugo očekivanog sna

Ostvarenje dugo očekivanog sna

Ostvarenje dugo očekivanog sna

Naša učesnica programa kulturne razmene sa SAD-om, Saća, nam se javlja iz grada Montclair u državi New Jersey, gde boravi već mesec i po dana. Čitajte više o njenom iskustvu u nastavku: 

Što se tiče samog programa, iskoristila bih priliku da pohvalim tim Centra za razvoj i afirmaciju koji mi je cijelo vrijeme bio na usluzi, odgovarajući na moje upite u rekordnom vremenu. Grad Montclair/ New Jeresey, u kojem živim sa svojom porodicom, se nalazi na prelijepoj lokaciji i udaljen je od New Yorka nekih pola sata autom. To mi je omogućilo da već u prvih 3 dana od mog dolaska posjetim New York City i tako ostvarim svoj dugo očekivani san.

Svoje slobodno vrijeme, koje je većinom vikendima, provodim tako što se dogovorim sa društvom koje sam ovdje upoznala kroz program i skupa idemo u New York City. Upravo sam prošli vikend provela na Governors Island, i bilo mi je prelijepo u odličnom društvu mojih novih prijatelja.

Najviše mi se svidjelo to što imam mogućnost da svaki dan naučim neku novu riječ na engleskom jeziku, jer se dosta priča sa djecom i roditeljima, i tako sam već proširila svoje ranije stečeno znanje engleskog jezika. Također, upoznavanje novih prijatelja i prijateljica, koji su uvijek spremni na nove avanture.

Budućim kandidatima poručuje da nikad ne odbijaju priliku za nova prijateljstva.

Budite otvoreni i komunikativni. Komunikacija je ključ svega. Pogotovo sa vašom host family i djecom. Ako se dvoumite da li da se prijavite sada ili kasnije, moja preporuka je da to učinite odmah, jer ovakve prilike je najbolje odmah ugrabiti.

Ukoliko i ti želiš u SAD, preostaje ti da klikneš    PRIJAVI SE