Vlada Brčko distrikta BiH dodjeljuje studentske stipendije za 2022. godinu

Vlada Brčko distrikta BiH dodjeljuje studentske stipendije za 2022. godinu

Vlada Brčko distrikta BiH dodjeljuje studentske stipendije za 2022. godinu

Vlada Brčko distrikta BiH objavila je Javni poziv za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija s područja Brčko distrikta BiH.

Pravo prijave imaju redovni studenti koji imaju prebivalište u Distriktu najmanje dvije godine do zatvaranja javnog poziva za dodjelu stipendija, uz uslove da u trenutku podnošenja prijave ne ponavljaju godinu studija i da prijavljeni kandidat nije stariji od 27 godina života zaključno s danom zatvaranja javnog poziva.

Dodjeljuje se ukupno 200 stipendija i to: do 30 stipendija studentima prve godine prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama koji su proglašeni učenicima generacije, ili su ostvarili prosječnu ocjenu 5,00 u svim godinama četverogodišnjeg srednjeg obrazovanja a koji po istom osnovu nisu bili korisnici stipendije; do 10 stipendija studentima druge i viših godina prvog ciklusa studija koji imaju prosjek ocjena 10,00 ili 5,00 u sistemu ocjenjivanja od 1 do 5 na javnim visokoškolskim ustanovama; do 5 stipendija studentima s posebnim potrebama koji su prva ili viša godina prvog ciklusa studija; do 3 stipendije studentima pripadnicima nacionalne manjine koji su prva ili viša godina prvog ciklusa studija; do 5 stipendije studentima prve i viših godina prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama koji su bez oba roditelja, do 117 stipendija studentima druge i viših godina prvog ciklusa studija, do 30 stipendija studentima prve i druge godine drugog ciklusa studija.

Stipendije se isplaćuju za period januar – juli 2022. godine jednokratno u iznosu od 1.400,00 KM, i nastavak stipendiranja za period oktobar – decembar 2022. godine jednokratno u iznosu od 600,00 KM.

U konkursu se, između ostalog, navodi da je uz prijavu na javni poziv potrebno dostaviti i sve potrebne dokumente, a dokumentacija se predaje tako da se, uz prijavu, sva tražena dokumentacija predaje u zatvorenoj koverti. Obrazac prijave na javni poziv može se podići na infopultu u zgradi Vlade Brčko distrikta BiH ili na web stranici Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH ob.bdcentral.net.
Prijave s priloženim dokumentima mogu se dostaviti lično u zgradu Vlade Brčko distrikta BiH, šalter broj 6 i 7 ili slati poštom na adresu:
Vlada Brčko distrikta BiH
Odjeljenje za obrazovanje
Bulevar mira 1
76100 Brčko distrikt BiH
Prijave su otvorene do 2. septembra 2022. godine, a za više detalja možete pogledati font color=”#3d87bf”>Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2022. godinu.
Izvor: link.