Kako usavršavati znanje jezika na godišnjem odmoru?

Kako usavršavati znanje jezika na godišnjem odmoru?

Kako usavršavati znanje jezika na godišnjem odmoru?

Reci zbogom ljetnoj dosadi i usavrši znanje jezika ležeći na plaži ili uživajući u ugodnim temperaturama negdje na planini. Svi jedva čekamo prvi skok u more ali preko godišnjih odmora ne valja samo ljenčariti, već i iskoristiti slobodno vrijeme za usavršavanje gradiva koje smo tokom godine naučili. Nastavi čitati i saznaj kako.

Usavrši znanje jezika čitajući popularnu beletristiku!

Izležavanje na plaži idealna je prilika za posvetiti se čitanju knjiga. Vrijeme koje ne provodiš kupajući se možeš iskoristiti na taj način. Nemoj si olakšati put i čitati knjige prevedene na srpski jezik. Ohrabri se i ovog ljeta pročitaj svoje najdraže knjige na stranom jeziku. Ako si fan Harry Potter franšize, provedi ovo ljeto čitajući popularne nastavke, ali na engleskom jeziku.

 Usavrši znanje jezika slušajući muziku!

Vrijeme koje provodiš na plaži možeš upotpuniti i tako da slušaš muziku. Muzika je jedan od najlakših načina na koji možeš ostati u doticaju sa stranim jezikom, čak i kada nisi na nastavi. Slušati možeš sve što voliš, na primjer najpopularnije hitove Enrique Iglessiasa.

Usavrši znanje jezika rješavajući križaljke!

Jedan od odličnih izvora za usavršavanje znanja stranog jezika na godišnjem odmoru su križaljke. Čitanje knjiga ili slušanje glazbe pomaže ti u širenju vokabulara, a rješavajući križaljke na stranom jeziku radiš i na svom spellingu.

Izvor: intellecta.hr