Bizarni zakoni – da li znate da u ovoj zemlji zaboravljanje ženinog rođendana može odvesti u zatvor?

Bizarni zakoni – da li znate da u ovoj zemlji zaboravljanje ženinog rođendana može odvesti u zatvor?

Bizarni zakoni – da li znate da u ovoj zemlji zaboravljanje ženinog rođendana može odvesti u zatvor?

Svet je pun različitih kultura i tradicija, a svaka zemlja ima svoj skup pravila i običaja. Ovo su bizarni zakoni u zemljama sveta.

Često čitamo o nekim bizarnim zakonima širom sveta koje ne bismo želeli u svom „dvorištu“. Ipak, ima i onih koje bismo rado prihvatili. Možda su baš ovo neki od njih.

Nema pozivanja zaposlenih nakon radnog vremena

Kako bi doprineli balansu privatnog i poslovnog života, Portugalci su prošle godine izglasali novi zakon koji brani šefovima kontaktiranje radnika posle radnog vremena.

Ukoliko stvarno nešto „ne gori“, nadređeni ne smeju ni slati poruke, meilove ili zvati svoje zaposlene nakon završetka radnog vremena.

Influensersko ulepšavanje fotografija

Influenseri i njihovi na prvi pogled savršeni, a zapravo našminkani životi postali su ideali kojima mladi širom sveta teže. Međutim, stvari najčešće nisu baš onakve kakvim se predstavljaju na društvenim mrežama.

Istina je da su bitno drugačije.  Baš zato norveški zakon zahteva od influensera da koriste oznaku kako bi upozorili svoje pratioce da su koristili filtere, odnosno da su ulepšavali svoju virtuelnu stvarnost.

Sve nove zgrade moraju imati zelene krovove

Ovaj grad postao je prvi na svetu koji je doneo takav zakon. Naime, sve nove zgrade u Bazelu moraju imati posađeno zelenilo na krovu, a zakon se odnosi i na sve stare zgrade koje prolaze detaljnu obnovu.

Dva nova stabla za svako rođeno dete

U Velsu je pokrenuta inicijativa prema kojoj se za svako rođeno dete sade dva stabla. I dok se jedno stablo sadi u Velsu, drugo se sadi u Ugandi.

Ideja je super, a proširena je i na usvojenu decu, tako da Vels i Uganda dobijaju po dva nova stabla i kad se neko dete usvoji.

Pravljenje selfija sa Budom smatra se uvredom u Šri Lanki

U Šri Lanki se slikanje leđima okrenutim statuama Buda smatra velikim prekršajem. Možda ćete biti primorani da izbrišete fotografije.

Dozvoljeno je fotografisanje pored Bude, bočno, sa telom okrenutim prema njemu i samo glavom prema fotografiji, ali nikada leđima okrenutim Budi.

Ne šetati psa 3 puta dnevno je zločin

Ako posedujete psa u Torinu, zakon zahteva da ga šetate najmanje 3 puta dnevno. Ako to ne učinite, po novom zakonu mogli biste dobiti veliku kaznu do 500 evra.

Italija sebe smatra nacijom koja voli životinje i u mnogim gradovima mačke lutalice su zaštićene zakonom.

Zaboravljanje ženinog rođendana može vas odvesti pravo u zatvor

Svet je pun zaboravnih muževa, ali Samoa pokušava to da promeni. Onako kako bi žene želele. Tamo je zabranjeno zaboraviti ženin rođendan, a muž mora odgovarati pravdi i ipak nadoknaditi ženi ako to učini.

Ako se žena na kraju požali policiji na ovu užasnu grešku svog supruga, muž će možda morati da poseti zatvor i da odgovori na neka brutalna pitanja. Dakle, najbolja opcija za muževe na Samoi je da učine svoje žene srećnim.

Izvor: link.