Višegradska ljetna škola od 4. do 14. jula

Višegradska ljetna škola od 4. do 14. jula

Višegradska ljetna škola od 4. do 14. jula

Višegradska ljetna škola (VSS) je projekat koji već 20 godina oblikuje i obrazuje generacije mladih građana Višegradske grupe i susjednih zemalja. Višegradska ljetna škola je tokom godina postala ne samo platforma produbljivanja znanja i unapređenja interkulturalnih kompetencija već i važan instrument za integraciju mladih ljudi iz regiona.

Ove godine VSS će se održati od 4. do 14. jula. Laboratorije koje će voditi stručnjaci (Aleksandra Przegalinska, Jonathan Goodacre) biće fokusirane na razmjenu mišljenja, sticanje znanja i razmjenu ideja učesnika. Tokom 10 dana predavanja, radionica, treninga i studijskih posjeta učesnici će raditi (u grupama i individualno) na svojim kratkim prezentacijama koje će biti održane završnog dana, tokom završnog formata „Višegrad Ted-ex Talks“.

Ove godine program će se fokusirati na dvije oblasti: Biznis i inovacije i kulturno nasljeđe. Uključiće predavanja, debate i radionice o aktuelnim političkim, kulturnim i društvenim izazovima na regionalnom, globalnom i evropskom nivou.

Program obezbjeđuje pun smještaj i pansion, posebne događaje i edukativni program i materijale. Učesnik pokriva putne troškove do/od/u Krakov, osiguranje, PCR test prije dolaska i kotizaciju od 130 evra.

Program je namijenjen studentima, doktorandima, mladim nastavnicima, preduzetnicima, pokretačima konkurentnih biznisa, novinarima, mladim profesionalcima i ljudima koji su nastanjeni na mjestima kulturnog nasljeđa i rukovode kulturnim projektima, radeći sa materijalnim i nematerijalnim nasleđem kao glavnim materijalom njihove profesionalne djelatnosti.

Obrazac za prijavu je dostupan na linku: https://forms.gle/DkRHtRntKFPkJMsg7

Izvor: link.