Sedmi Play Media Day 03. juna u Banjaluci

Sedmi Play Media Day 03. juna u Banjaluci

Sedmi Play Media Day 03. juna u Banjaluci

Sedmi po redu Play Media Day ponovo će na jedan dan Banjaluku, pozicionirati kao regionalni centar kreativne industrije! Dobro poznata lokacija, CineStar Cinemas, Delta Planet Banja Luka, okupiće 03. juna 2022. neke od najznačajnijih stručnjaka i predavača iz oblasti kreativne industrije regiona i svijeta, kao i više stotina učesnika iz BiH i regiona, koji sa nestrpljenjem čekaju novi susret u gradu na Vrbasu! Kotizacije od danas dostupne na www.playmediaday.com

Kreativna direktorica agencije Play Team i direktorica programa Play Media Day regionalne konferencije Dijana Tepšić ističe, da će sedmi po redu Play Media Day sigurno opravdati očekivanja mnogobrojnih učesnika, gostiju i predavača.

“Nakon što smo u kontinuitetu održali naš sada već prepoznatljiv regionalni komunikacijski događaj, uprkos svim izazovima i globalnoj krizi uzrokovanoj pandemijom, ove godine se vraćamo sa mnogo većim mogućnostima i većim brojem posjetilaca u samom konferencijskom prostoru. Predstavnici kreativne industrije su željni da se susretnu sa svojim saradnicima, partnerima, prijateljima, ali i da se edukuju i saznaju nove trendove iz oblasti marketinga, PR-a, medija, dizajna, podcasta i drugih srodnih tema iz šarolike kreativne industrije. Vrijedno pripremamo program, te ćemo u narednom periodu i predstaviti sam sadržaj, predavače, paneliste i teme, kao i dodatne zabavne segmente, koje pripremamo, jer želimo da na poseban način obilježimo 7. rođendan. Play Media Day je idealan spoj edukacije, druženja, poslovnih saradnji i zabave i ko jednom dođe, dolazi svake godine i to je jedan od mnogobrojnih razloga zašto i ove godine treba posjetiti sedmi Play Media Day“, ističe Dijana Tepšić.

Konferenciji će prethoditi i niz edukacija za mlade, koje će organizatori konferencije – Play Team održati tokom aprila, maja i juna, sa 10 podcast timova iz različitih gradova Bosne i Hercegovine, kojima su potrebne dodatne vještine i znanja, te prakse, kako bi kreirali još kvalitetniji podcast sadržaj i bili atraktivniji svim ljubiteljima podcasta, kao popularnog i moćnog medija. Ovi mladi talenti će biti u prilici da prezentuju svoje projekte učesnicima događaja i dobiju značajan medijski prostor i promociju.

Već sedam godina u nizu, slogan prepoznatljivog regionalnog komunikacijskog događaja je “Komunikacija je beskonačna”, a već sada vlada veliko interesovanje učesnika za učešćem na ovom edukativnom događaju. Kotizacije po akcijskim cijenama su dostupne od danas na www.playmediaday.com, te svi učesnici svoje mjesto mogu obezbijediti na vrijeme.

Play Media Day 07 se realizuje zahvaljujući podršci Bosnia and Herzegovina Resilience Initative (BHRI), projekta kojeg implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM), a kojeg finansira Austrijska razvojna saradnja. Događaj su podržali i Delegacija EU u BiH, OSCE, Mastercard, WAI Moment, Staropramen, kao i Sara voda, Teleklik i Trion Tel.

Vidimo se na Play Media Day 07!

Izvor: Link