Dodela sertifikata učesnicima projekta kulturnih razmena

Dodela sertifikata učesnicima projekta kulturnih razmena

Dodela sertifikata učesnicima projekta kulturnih razmena

Predstavnici Centra za afirmaciju i razvoj održali su dana 13.04.2022. godine, u prostorijama Centra za afirmaciju i razvoj u Beogradu, ceremoniju dodele sertifikata za sve kandidate koji su uspešno završili svoje učešće u programu kulturne razmene.

Na održanoj svečanoj dodeli kanidadati su razmenili znanja i iskustva i podstakli jedni druge ka daljem usavršavanju kako na profesionalnom tako i ličnom planu. Razgovarali smo o tome na koji način je razmena uticala na njihov dalji rast i razvoj pa nam je Aleksandra pričala o svojoj porodici sa Sicilije i kako je uživala u italijanskoj umetnosti, Emilija je preporučila svim kandidatima da obavezno posete Bilbao jer je za nju to najlepše mesto u Španiji, dok Danijela razmišlja o nastavku života i studija u Španiji. 

Sa nama su bile prisutne i naše dugogodišnje Ambasadorke kojima smo se ovom prilikom i uživo zahvalili na njihovom doprinosu razvoju programa mobilnosti za mlade, te su predstavile upravo ovaj program i našim budućim Ambasadorima. Više o ovom programu i kako postati deo istog možete pročitati OVDE 

 

Kandidati su se složili da su očekivanja od programa nadmašena. Učešćem u programu kulturnih razmena kandidati  su stvorili uspomene na koje će se rado i sa osmehom osvrtati, a pojedini planiraju da naprave ubrzo i nove. Možemo zaključiti da se organizovanjem međunarodnih programa poput kulturnih razmena, doprinosi  boljem kvalitetu života za mlade.

Trenutno su aktivni programi kulturnih razmena sa 15 zemalja a najveće interesovanje među kandidatima zabeleženo  je za evropske zemlje – Španiju i Italiju, SAD, kao i za Tursku. Ukoliko i ti želiš da budeš deo programa kulturnih razmena, pročitaj više i prijavi se OVDE