Poziv za simulacije suđenja Mladi za vladavinu prava

Poziv za simulacije suđenja Mladi za vladavinu prava

Poziv za simulacije suđenja Mladi za vladavinu prava

Sjajna prilika za mlade da se uključe i upoznaju sa  pravosudnim sistemom u BiH, borbom protiv korupcije, , vrijednostima Evropske unije u vladavini prava i ostalim aktivnostima koje projekat “Mladi za vladavinu prava – LAB” predstavlja i promoviše.

Organizacije civilnog društva “Ja bih u EU” iz Sarajeva i “Omladinski resursni centar Tuzla” realizuju projekat “Mladi za vladavinu prava”, uz finansijsku podršku Evropske unije. Opšti cilj projekta je podrška i jačanje organizacija civilnog društva u poticanju demokratske kulture kroz unapređenje njihovog znanja i participativne uloge u promociji, zaštiti i unapređenju prioriteta Evropske unije u pogledu ljudskih prava i pitanja demokratije u Bosni i Hercegovini.

Jedna od aktivnosti na projektu su simulacije suđenja, poznate i kao “Mock-Trials” koje se realizuju u narednim mjesecima u Banja Luci, Mostaru, Sarajevu i debata putem Zooma.

Na takmičenju u simulaciji suđenja učestvovati će četiri tima sa po 5 mladih- ukipno 20 iz cijele Bosne i Hercegovine.  Udruženje žena sudija u Bosni i Hercegovini pružiće stručnu podršku i učestvovati u simulaciji suđenja u ulozi sudija.      

KAD: Prvo polufinale nas očekuje 29.3.2022.

GDJE: Banja Luka

 NAČIN APLICIRANJA:

  • Poziv je otvoren za sve mlade iz BiH od 17 do 27 godina.
  • Potrebna prijava putem linka najkasnije do srijede 23.03.2022. godine
  • Broj mjesta je ograničen.

Organizatori snose troškove putovanja i noćenja za odabrane učesnike

Izvor: Link