Portofino, elitno turističko mjesto

Portofino, elitno turističko mjesto

Portofino, elitno turističko mjesto

Portofino se smatra jednim od najpoznatijih turističkih i ujedno najpopularnijih odredišta na Ligurskom moru. Mediteranska klima, terase na mnogim ugostiteljskim objektima te u apartmanima i pogled koji oduzima dah, samo su jedan dio bogatog paketa sadržaja kojem mnogi ne mogu odoljeti.

Ovo simpatično malo mjesto svakom turistu pruža mogućnost da okuša kako to izgleda godišnji odmor kada je sve podređeno samo za vaše uživanje. Hedonizam je ovdje snažno naglašen, pa nije čudno što se Portofino smatra odredištem gdje dolaze najviše bogataši. Još od pedesetih godina 20. vijeka brojni bogataši iz Evrope, ali i šire birali su Portofino kako bi pobjegli od buke i stresa  svakodnevnog života.

Portofino obiluje brojnim znamenitostima koje vrijedi vidjeti. Mali trg u centru pravo je središte na kojem se odvijaju mnoge manifestacije i sav društveni život mjesta. Ovdje turisti i lokalno stanovništvo mogu uživati u brojnim trgovinama i restoranima.

Ako želite pravu i savršenu Italiju s kućama u pastelnim bojama te romantičnom atmosferom, onda bi Portofino morao biti na vrhu vašeg popisa. Ovo je idealno mjesto za upijanje opuštajuće atmosfere Italije.