Prelepo iskustvo iz Katalonije

Prelepo iskustvo iz Katalonije

Prelepo iskustvo iz Katalonije

Tamara je bila učesnica kulturne razmene. Kao studentkinja španskog jezika odabir je prirodno pao na Španiju. Tamara ističe da je tokom boravka u lokalnoj porodici uspela da za 2 meseca unapredi španski jezik.

“Kao student španskog jezika tražila sam što bolji program razmene kako bih usavršila jezik i upoznala se sa kulturom – a gde bolje prilike od odlaska kod jedne od španskih porodica!”

Nakon završenog ispitnog roka u julu, Tamara je došla u jednu malu provinciju koja se zove Berga u Kataloniji. Ističe da je uz pomoć programa usavršila španski i upoznala se sa katalonskim, kao i sličnostima i razlikama između ova dva jezika. Za porodicu ima samo reči hvale.

”Da sam birala, bolju ne bih mogla izabrati, prevazišli su apsolutno svako moje očekivanje. Volim planinarenje i bilo kakav vid sportske aktivnosti svakodnevno radim.”

Svoje slobodno vreme ispuni novim aktivnostima ali i sa decom u porodici. Voli da putuje sa ostalim kandidatima programa i istražuje nova mesta.Najviše joj se svidela mogućnost da isproba sva tradicionalna pića i jela, kao i da stekne nova poznanstva. Zaključuje da su Španci po svom mentalitetu, jako gostoprimljivi.

Prvo što od njih možete čuti jesu pohvale da dobro pričate njihov jezik kao i da ste lepi – a šta čovek više da poželi hah! Od plaža pa sve do vrhova planina ne znam za koju stvar bih se pre odlučila i odvojila da mi se najviše dopada.“

Tamara preporučuje program svima koji žele da probiju barijeru i otvore vidike i upoznaju se sa neverovatnim predelima Španije i svim onim što to ona donosi!

Ako i vi želite da putujete u Španiju, sledeći korak je da kliknete ovde  Prijavi se