Doživite duh lokalnog italijanskog života

Doživite duh lokalnog italijanskog života

Doživite duh lokalnog italijanskog života

Naša učesnica programa Gorana nam se javlja iz  Peruđe, drevnog grada Italije u kojem boravi punih mesec dana. Ističe da je zamišljala i iskreirala sve pre odlaska na program i da je do sada  sve to zamišljeno i ostvareno a od porodice je očekivala samo toplu dobrodošlicu. 

‘Porodica čiji sam domaćin je ispunila moja očekivanja, pružila mi dobrodošlicu kojoj sam se nadala. Italijani ne vole da gube  vreme na dodatna objašnjena pa sam ja ušla u dnevnu rutinu sa njima više spontano, nego što je sve baš bilo isplanirano od koraka do koraka. U porodici sam sam sa samohranom majkom i desetogodisnjim detetom, veći je izazov jer nedostaju dužnosti drugog roditelja, ali je svakako je sve dobro organizovano i sve se stiže.”

Gorana Italijane opisuje kao ležerne, usporenog ritma zbog čega se  i stvari rešavaju u hodu. Peruđu opisuje kao divan grad koji odiše umetnošću. 

Peruđa je srednjevekovni grad  i odgovaraće svima kojima ne prijaju metropole sa velikim gužvama. Ovo je mali, ušuškani gradić. Imam još dva meseca ispred sebe i planiram da iskoristim svaki dan da istražujem italijansku kulturu, jezik i lokalni način života.”

Svim budućim zainteresovanim kandidatima poručuje da pored dobre avanture budu spremni i na prilagođavanje i veliku odgovornost.

Ukoliko i ti želiš da iskusiš Italiju , da proputuješ i upoznaš različita mesta to možeš vrlo jednostavno učiniti klikom na Saznaj više