Iskustvo koje nema cenu – kulturna razmena u Španiji

Iskustvo koje nema cenu – kulturna razmena u Španiji

Iskustvo koje nema cenu – kulturna razmena u Španiji

Jovana, učesnica programa kulturne razmene u Španiji, nam piše o svom iskustvu u gradiću El Rompido, u blizini Sevilje. Više pročitajte u nastavku:

“Bila sam u programu mesec dana, u Španiji, u mestu El Rompido, koje se nalazi blizu Sevilje, u Andaluziji. Slobodno vreme sam provodila ili na plaži i na bazenu, ili u razgledanju gradića u kome sam bila. Jednom sam otišla i do obližnjeg grada Huelve. Uglavnom sam se trudila da se odmorim. S obzirom na to da je u pitanju leto, devojčica o kojoj sam vodila računa i ja nismo imale puno obaveza. Obično smo svi zajedno porodično odlazili na plažu ili bismo se vozili brodićem. Devojčicu sam vodila na tenis, vodila sam je na bezen, zajedno smo se igrale, ali i učile engleski kroz igru. Uživale smo u letu. Porodica je divna i njihov stil života je potpuno drugačiji od prosečne srpske porodice. Gradić je mali, ali jako lep.

Učestvovanje u programu je za mene bilo jedno nesvakidašnje i jako pozitivno iskustvo. Ljubav prema Španiji sam razvila još tokom osnovne škole gledajući njihove serije i od tada želim da posetim ovu državu. Program je više od običnog putovanja, jer je život u autentičnoj španskoj porodici nešto što ne možete da iskusite kada odete tamo turistički. Upoznala sam jedan način života, totalno drugačiji od onog koji ja vodim. Izašla sam iz zone komfora u svakom smislu! Iskustvo koje nema cenu. Ljudima koji razmišljaju da li da se prijave bih poručila da prestanu da razmišljaju i da se odmah prijave! Onima koji čekaju svoj polazak bih preporučila da zaborave na sve brige koje potencijalno imaju, jer sam ih ja imala dosta pred odlazak, a na kraju je sve bilo fenomenalno. I takođe, da ih čeka jedno predivno iskustvo!”

Ako i ti želiš da iskusiš život u Španiji iz prve ruke  Prijavi se