Leto u Firenci, prestonici Toskane

Leto u Firenci, prestonici Toskane

Leto u Firenci, prestonici Toskane

Od učesnice programa kulturne razmene sa Italijom, Tamare,  dobijamo prelepu priču o njenom boravku u Firenci. Više prenosimo u nastavku:

“Svoje putovanje započela sam u najljepšoj regiji Italije, u Toskani. Porodica kod koje odsjedam je iz Firence, tu i žive, ali s obzirom na to da sam došla na 3 mjeseca u ljetnom periodu, kada svi idu na odmore, tako sam i ja zajedno sa porodicom obišla obale Ligurskog i Jadranskog mora. Porodica je jako ljubazna i svi se veoma lijepo ophode prema meni. Dječica su dosta aktivna i uvijek žele da nauče nešto novo, te je vrijeme sa njima uvijek ispunjeno i interesantno.

U svoje slobodno vrijeme obilazim gradove i ostale znamenitosti, te tako dosta upoznajem kulturu Italije, koja mi se jako dopada. Iz ovog programa najviše mi se dopalo to što sam dosta brzo naučila jezik, koji će mi sigurno dobro služiti u budućnosti, kao naravno i stečeno iskustvo. Budućim kandidatima bih preporučila ovaj program ukoliko žele da upoznaju svakodnevnicu italijanske porodice, kulturu druge države i naroda, te tako steknu iskustvo, nauče jezik, putuju i steknu dodatne vještine.”

A ako i ti želiš da iskusiš Italiju , da proputuješ i upoznaš različita mesta to možeš vrlo jednostavno učiniti klikom na Saznaj više