Najbolji sajtovi i aplikacije za efikasno učenje engleskog jezika

Najbolji sajtovi i aplikacije za efikasno učenje engleskog jezika

Najbolji sajtovi i aplikacije za efikasno učenje engleskog jezika

Na internetu ćete pronaći mnoštvo aplikacija koje će vam pomoći da brzo naučite engleski. Ipak, samo njihovo preuzimanje nije dovoljno – morate ih koristiti u skladu sa vašim potrebama, jer ono što je korisno za vas možda neće raditi za druge. Imajući to u vidu, evo nekih trenutno popularnih aplikacija.

  • Grammarly (poboljšajte svoje pisanje i napravite manje grešaka)

U pitanju je platforma koja vam donosi mnogo toga više od puke provjere pravopisa. Takođe naglašava gramatičke greške i daje vam objašnjenje.

Možete je koristite na računaru, a takođe možete preuzeti i mobilnu aplikaciju kako biste Grammarly koristili i na telefonu.

  • Anki (Digital FlashcardsEverywhere)

Ovdje uzimate rečenice i fraze i ponavljate ih na pametan način. To je najbolji način za učenje novih riječi i internalizaciju gramatike. To možete učiniti fokusirajući se na govor, pisanje i čitanje.

Anki vam omogućava da dodate svoje digitalne razglednice (sa zvukom) ili otpremate kartice koje su napravili drugi.

Evo nekoliko savjeta za korišćenje Anki:

  • koristite potpunu rečenicu da biste ostvarili potpunu korist;
  • ne dodajte previše novih karata jer ćete ih ponavljati;
  • radite po malo svaki dan
  • HelloTalk (nabavite vježbu govora i pisanja uz govornike engleskog jezika)

Ova aplikacija vam omogućava da u stvarnom vremenu razgovarate sa ljudima iz cijelog svijeta. To vam omogućava govornu praksu koja je uvijek toliko potrebna.

Aplikacija uključuje video i audio pozive, slanje poruka, alate za prevođenje, grupne četove i odličnu funkciju za pretragu tako da možete naći prijatelje.