Magično leto u centralnoj Španiji

Magično leto u centralnoj Španiji

Magično leto u centralnoj Španiji

Anastasija, učesnica programa “Upoznaj Španiju”,  odlučila je svoje leto provesti u španskom gradu Talavera de la Reina. U nastavku prenosimo njene utiske: 

“Talavera de la Reina je grad srednje veličine za koji vam nije potreban automobil. Sa jedne na drugu stranu grada vam treba oko 45 minuta hoda, što se meni lično veoma dopada, jer volim da razgledam grad pešaka. Ima nekoliko većih parkova, mali tržni centar, a za ljubitelje istorije, u starom delu grada, ima dosta ruševina, crkava i bazilika. Grad je poznat po proizvodnji keramike, konkretno plavo-bele pločice sa specifičnim šarama i te pločice se mogu videti svuda po gradu. Zaista divno izgleda.

Za porodicu imam sve pohvale! Roditelji se trude da me uvek uključe u njihove aktivnosti kako bih se osećala kao deo porodice. Uvek su spremni da pomognu ukoliko mi pomoć zatreba. Takođe,  sa mnom dele aktivnosti ili radionice koje pronađu na internetu kako bih mogla da istražujem grad, upoznam nove ljude i vežbam jezik na taj način. Deca su, takođe, super. Već nakon dve nedelje su me potpuno prihvatili i nikakav problem nisam imala sa njima.

Najviše mi se svidela sama prilika da posetim Španiju pošto sam oduvek to želela. Sviđa mi se to što mogu da provedem ovde određen period i iskusim i sama špansku svakodnevnicu, naučim jezik malo bolje i upoznam nove ljude. Inače sam povučena osoba, ali dok sam ovde trudim se da budem otvorena i sviđa mi se ta promena. Mogu da naučim i vidim neke nove stvari i da ih kada se vratim podelim sa meni dragim ljudima.

Moja preporuka je da se prijavite za ovaj program ukoliko imate želju da živite u drugoj državi, da se malo osamostalite, vidite i naučite nove stvari, steknete nova prijateljstva. Kandidati koji žele da vežbaju ili nauče određen jezik, moći će to da urade veoma lako, jer će svakog dana slušati taj jezik i morati da ga koriste kako bi ih lokalni ljudi razumeli, što će im omogućiti da izađu iz zone komfora i da napreduju brže.”

Anastasiji želimo ugodan nastavak boravka u Španiji. Ukoliko i ti želiš da iskusiš avanturu u Španiji PRIJAVI SE