Konkurišite za Deutschlandstipendium na njemačkim univerzitetima

Konkurišite za Deutschlandstipendium na njemačkim univerzitetima

Konkurišite za Deutschlandstipendium na njemačkim univerzitetima

Studenti sa visokim uspjehom iz cijelog svijeta koji žele da studiraju na osnovnim i master studijama na javnim i državnim univerzitetima u Njemačkoj, mogu se prijaviti za Deutschlandstipendium, najveći program stipendiranja javno-privatnog partnerstva u Njemačkoj.

Finansiranje se obično odobrava na najmanje 2 semestra, ali se može obezbijediti na maksimalno vrijeme koje pokriva standardni period studija. U intervalima od 2 semestra univerzitet provjerava da li stipendista i dalje ispunjava kriterijume za dodjelu i da li će privatna sredstva i dalje biti dostupna. Svaki stipendista dobija 300 eura mjesečno (150 eura obezbjeđuju privatni sponzori, a 150 eura savezna vlada). 

Mnogi univerziteti i privatni sponzori takođe podržavaju nosioce Deutschlandstipendium-a kroz istovremene programe mentorstva, mrežne događaje i prakse.

Deutschlandstipendium se dodjeljuje bez obzira na lični prihod ili prihod roditelja.

Pravo na stipendiju imaju i upisani i započeti studenti.

Studenti prvog i višeg semestra svih nacionalnosti mogu se direktno prijaviti na svom univerzitetu. Univerziteti organizuju proces odabira uspješnih kandidata i obraćaju se potencijalnim sponzorima uz finansijsku pomoć Savezne vlade. 

Prijave su u toku, a više informacija možete pronaći OVDE.

Izvor: mladiinfo.me; https://mladiinfo.me/konkurisite-za-deutschlandstipendium-na-njemackim-univerzitetima/