Zalasci sunca u Španiji

Zalasci sunca u Španiji

Zalasci sunca u Španiji

Lola nam se javlja iz morskog grada Salou i prenosi svoje utiske. U nastavku pročitajte njenu priču:

“Veliki pozdrav svima koji čitaju 👋🏻

Pre svega moram da napomenem da je dolazak u Španiju bio pod znakom pitanja i da do poslednjeg dana nisam znala hoću li doći ovde ili ne zbog problema oko virusa. Samim tim, kada sam na kraju saznala da ću iskoristiti avionsku kartu, tokom čitavog leta su nadolazili talasi euforije i sreće i tuge. Osećanja su bila pomešana. 
 
Moja porodica je divna i odmah čim su me kontaktirali smo znali i oni i ja da se lepo uklapamo. Međutim, iako je sve to bilo jasno, imala sam strah od toga kako će sve da teče, da li ću uspostaviti dobar odnos sa decom, da li će roditelji biti normalni. Od momenta kada su me pokupili na aerodromu pa do sada (ovde sam već preko mesec dana) sve je išlo glatko i moja porodica je divna. 
 
Nalazimo se u Salouu,  predivnom naselju blizu Taragone, koji ima izlaz na more i uređenu pešačku zonu čitavom dužinom uz obalu koju redovno posećujem i uživam u pejzažu koji mi omogućava. Sa zadnje strane kuće se nalazi putić koji vodi ka autoputu. Duž ovog putića sa obe 

strane obiluju slike polja maslinovog drveta i prelepih kuća, a u daljini se naziru ogromne planine. Uživam u prirodi i obično uveče idem da trčim gledajući zalazak sunca preko polja maslina.

Radne dane deca i ja provodimo zajedno i sa njima vežbam engleski, a čim se mama vrati sa posla obično pričamo o tome kako je ko proveo dan i izležavamo se na sofi. Moja španska porodica ima puno rođaka, tako da provodim vreme sa svima i svugde. Usavršavam jezik i obraćam pažnju na fraze i izraze koje upotrebljavaju stariji i mlađi. 
 
Iako smo odmah kliknuli i sve se lepo uklopilo, trebalo mi je dve nedelje da se naviknem na promenu okoline u kojoj živim. Svaki dan nosi svoju priču, s toga nikada ne mogu da znam šta će biti na kraju i kako ću se osećati. Normalno, nedostaje mi moja porodica i prijatelji, nedostaje mi Beograd i moj život u njemu, ali isto tako ovde se osećam lepo i sve mi se više uvlači pod kožu život u Španiji. 
 
Iskustvo je neprocenjivo. Treba gurati svoje granice i raditi stvari za koje mislimo da nemaju nikakve veze sa našim bićem. Nikad ne znamo šta će se desiti i koji će biti krajnji ishod, s toga skupiti hrabrost i upoznati sebe kroz druge ljude i širiti vidike nam donosi samo dobro. 
 
Nadam se da sam uspela otprilike da vam prenesem koliko lični toliko i opšti utisak odlaska u drugu zemlju, upoznavanja nove porodice i usavršavanja jezika. Ostanite dobro 🍀”
 
U toku su rezervacije mesta za učešće u programu za jesen i zimu 2020. kao i proleće i leto 2021. godine. Prijave su otvorene do popunjavanja dostupnih mesta.
Mogu da se prijave građani svih država regiona SRB, BiH, RH, SLO i CG, a ukoliko želite da posetite neku od 11 zemalja tokom 2020/21 Saznajte više