Ne dozvolite da Vas strah sputava!

Ne dozvolite da Vas strah sputava!

Ne dozvolite da Vas strah sputava!

Aleksandra je boravila u programu kulturne razmene sa Španijom i u njenim utiscima smo uživali dok se nalazila u Španiji sada kada se vratila kući odlučila je da podelili svoje utiske s Vama i nakon što se putovanje završilo. U nastavku Vam donosimo njenu priču: 

” Ćao drugari,

Doskora sam vam se javljala iz Madrida, a sada vam šaljem veliki pozdrav iz Srbije. Nedavno sam se vratila iz Španije i osećam potrebu da vam se obratim i prenesem svoje utiske sada kada sam ovde. Pretpostavljam da vam je poznato da sam kao kandidat kulturne razmene boravila u Španiji za vreme epidemije koronavirusa.

Često dobijam pitanja od ljudi i potencijalnih kandidata: „Kako je bilo?“; „Kako si izdržala?“; „Mora da je bilo teško.“ i slično. Svakako da nije bilo lako, ali sve se da izdržati. Otišla sam u Španiju sa glavnim ciljem da usavršim španski jezik, koji toliko volim i uspela sam u tome. Nijedna epidemija ne sme da stane na put vašim snovima za koje želite da postanu stvarnost.

Madrid je čaroban grad, pun istorijskih znamenitosti, pruža ogromne mogućnosti i prelep za upoznavanje i istraživanje. Španija je zemlja u koju sam želela da odem, Madrid je grad u kome sam želela da živim. I jesam. I opet bih.

Lepa vest je da je poslednjih nedelja mog boravka stanje u vezi sa virusom išlo nabolje, pa je mogućnost izlaska bila sve veća, a ja sam uspela da obiđem mesta koja sam toliko želela da posetim.

Upoznala sam ljude iz različitih država, iz različitih delova sveta, a najvažnije od svega, imala sam priliku da usvojim španski jezik kao maternji, a to iskustvo nema cenu.

Dragi kandidati, sadašnji i budući, verujem da vam se brdo pitanja vrzma po glavi (Hoće li biti sve u redu; Hoće li ići po planu; Mogu li ja to…) Hoće i možete! I kada ne ide po planu, ide po sudbini (kao što je meni, hahaha). Ne dozvolite da vas strah od nepoznatog sputava, dozvolite sebi da upoznate i doživite nova iskustva.

Pisala bih vam i pričala danima o svom iskustvu jer toliko toga imam da vam kažem, a ohrabrujem vas da ne slušate samo ono što vam kažem, već da to sami doživite i vi prenosite vaše utiske.

Do sledećeg viđenja, veliki pozdrav od mene!

¡Hasta la vista, amigos! ” 

U toku su rezervacije mesta za učešće u programu za jesen i zimu 2020. kao i proleće i leto 2021. godine. Prijave su otvorene do popunjavanja dostupnih mesta.

Mogu da se prijave građani svih država regiona SRB, BiH, RH, SLO i CG, a ukoliko želite da posetite neku od 11 zemalja tokom 2020/21 Saznajte više