5 najboljih britanskih kriminalističkih serija

5 najboljih britanskih kriminalističkih serija

5 najboljih britanskih kriminalističkih serija

Ukoliko ste ljubitelji kriminalističkih serija i zanimljivog zapleta vjerujemo da ste ove serije pogledali. Ukoliko ipak niste, bacite se u gledanje jer vjerujemo da se nećete pokajati.

Sherlock je serija koja je donijela svjetsku slavu engleskom glumcu Benedictu Cumberbatchu, dok je također istaknula i odličnu glumu Martina Freemana kao neizostavnog Dr. Watsona.

Poirot je jedna od najpoznatijih kriminalističkih serija koju smo imali priliku da pratimo a nastala je prema ciklusu romana Agathe Christie. Od Engleske pa do Egipta, slavni detektiv Hercule Poirot, u vjernoj pratnji svog asistenta Captaina Hastingsa, rješavao je najzamršenije zločine i ubijstva u 13 sezona.

The Night Manager je britanska kriminalistička i špijunska serija koja je donijela veliku popularnost glumcu Tom Hiddlestonu. Ukoliko još niste pogledali svakako je naša preporuka.

Hinterland je serija čija je radnja smještena u zapadnom Walesu. Ono što je svakako zanimljivo jeste da je serija snimljena u dvije verzije – engleskog i velškoj. Radnja je ista ali se jezik razlikuje.

Ubistva u Midsomeru – ovo je serija koju svakako moramo spomenuti. Detektiv Barnaby nas vodi kroz zločine i njihovo razrješavanje od 1997. godine a kako stvari stoje, kraj ovoj seriji se još ne nazire.