Najbolji britanski filmovi za učenje engleskog jezika

Najbolji britanski filmovi za učenje engleskog jezika

Najbolji britanski filmovi za učenje engleskog jezika

Britanija nam je dodelila filmske junake poput Džejmsa Bonda, glumce poput Lorensa Olivijera i Tilde Svinton, i fantastične filmske reditelje poput Alfreda Hičkoka i Stenlija Kjubrika. Gledanje njihovih filmova uvek je zadovoljstvo – ali ukoliko učite engleski jezik to može biti i efikasan način za učenje. U ovom tekstu vam predstavljamo filmove uz pomoću kojih možete da bez problema poboljšate vase znanje engleskog jezika.

 

The King’s Speech (2010)
Kolin Firt u ovoj istorijskoj drami glumi kralja Džordža, koji mora savlada govornu smetnju kako bi održao govor svom narodu. Svrha tog govora je da podstakne britanski narod da se ujedini u borbi. S obzirom na to da se ovaj film najviše fokusira na govor, moći ćete da vidite na koje načine možete da poboljšate vaš izgovor engleskog jezika.

 

Four Weddings and a Funeral (1994)
Sigurni smo da je dosta vas već gledalo ovu neodoljivu komediju koja je Hjua Granta vinula među zvezde, ali verujemo se da će neki od vas hteti da je pogledaju ponovo. Uostalom, ko još ne voli britanski humor! Film nije težak za gledanje i trebalo bi da možete da ga pratite bez većih problema. Teme filma ga čine savršenim za proučavanje vokabulara koji se odnosi na humor, brak i svakodnevni život.

 

Love Actually (2003)
Još jedan u nizu britanskih romantičnih komedija, “Love Actually” je jedan od najčšće gledanih filmova u toku Božića. Obuhvata osam različitih priča smeštenih u Londonu u toku božićnih praznika, a sve se odnose na ljubav. S obzirom na to da sadrži dosta likova, ovaj film je odličan za učenje različitih akcenata u engleskom jeziku. Tu je i Lijam Nison koji će vas oduševiti svojim karakterističnim irskim akcentom.

 

The Theory of Everything (2014)
Ovaj film je biografija o životu Stivena Hokinga, jednog od najpoznatijih naučnika na svetu. Film se fokusira na njegovu vezu sa Džejn Vajld, ali i na tešku bolest koju je dobio u mladosti i koja ga je paralizovala. Jedan od razloga zašto je ,,Teorija svega” odličan film koji će vam pomoći da naučite engleski jeste to što njeni likovi imaju vrlo jasne britanske naglaske. Delovi filma su smešteni na Univerzitetu u Kembridžu, jednoj od najpoznatijih akademskih institucija u Engleskoj.

 

Autor članka: prof. engleskog jezika Magdalena Tešanović