Kulturna razmena Upoznaj Italiju u doba koronavirusa

Kulturna razmena Upoznaj Italiju u doba koronavirusa

Kulturna razmena Upoznaj Italiju u doba koronavirusa

Isidora je svoje putovanje u Italiju započela 10. januara, 2020. i kao i svaki kandidat koji učestvuje u kulturnoj razmeni sa uzbuđenjem je očekivala iskustvo svog života. 

Kako i sama kaže ovo iskustvo joj je donelo mnogo toga, upoznala je nove ljude, snalazila se u novim situacijama i iz svega toga izašla kao zrelija osoba sa mnogo novih poznanstava. Isidora se vratila kući 13. aprila, a kako je ona videla ovo iskustvo, najbolje da vam kaže ona sama:

“Od svih dosadašnjih putovanja, ovo putovanje u Italiju apsolutno je najdragocenije i mom srcu najdraže. Dinamično i turbulentno, udahnulo mi je neprocenjivi impuls slobode i ošamarilo iskustvima zbog kojih se osećam oslobođeno.

Osim nezaobilaznih poseta fascinantnim turističkim atrakcijama, kulturna razmena omogućila mi je da kroz suživot sa tradicionalnom italijanskom porodicom steknem realnu i ogoljenu sliku o kulturi življenja u Italiji, a upravo to bilo bi mi uskraćeno kao klasičnom turisti.

Postoji još mnogo razloga zbog kojih bih svima preporučila da postanu delom ove neverovatne avanture, ali se lično iskustvo nikada ne može u potpunosti dočarati. Zato je dovoljno da zaključim rečima da se već radujem novoj kulturnoj razmeni i svim životnim lepotama koje ona donosi – pomeranju ličnih granica, poznanstvima kroz koja upoznajem sebe, bogaćenju znanja, usavršavanju jezika i mnogo tome drugom. Još uvek pod utiskom ovog nenadmašnog putovanja, već planiram ponovno prijavljivanje.”

Ako i ti želiš da učestvuješ u programu kulturne razmene sa Italijom, prema najnovijim informacijama, polasci će biti mogući već od maja meseca. Za više detalja o programu i njegovoj realizaciji klikni na Saznaj više