Američki muzeji i galerije koje možete da posetite od kuće

Američki muzeji i galerije koje možete da posetite od kuće

Američki muzeji i galerije koje možete da posetite od kuće

Nedavno su mnogi muzeji širom Sjedinjenih Američkih Država i sveta odlučili da iskoriste moć interneta kako bi svi mogli da se zabave i obogate svoje slobodno vreme. Zato sada možete ostati kod kuće i šetati umetničkim galerijama i muzejima bez obzira na to u kom delu sveta se nalazite.

Muzeji poput Metropolitenskog muzeja umetnosti u Njujorku i Muzeja lepih umetnosti u Bostonu nude virtuelne obilaske svojih neprocenjivih umetničkih dela. Veb stranice nude ne samo eksponate koji se nalaze u muzejima, već i opise onih koji su ih stvorili, datume i komentare kustosa o njima. Ovi virtuelni eksponati pružaju obogaćujuće iskustvo onima koji se odluče proći kroz njih i omoćuje im da upotpune svoje znanje o umetničkim delima. Bostonski muzej lepih umetnosti iskoristio je svoj jutjub kanal kako bi gledaocima pružio detaljne prezentacije o različitim eksponatima koji su izloženi u muzeju. Teme video sadržaja uključuju diskusije o relativnosti lepote do predavanja američkih umetnika, poput Himana Bluma. Širok spektar umetničkih dela i tema o kojima se razgovara kroz ove video zapise dovoljan je da privuče svačije interesovanje!

Metropolitenski muzej umetnosti u Njujorku na sličan način pokrenuo je i veb prezentaciju putem Gugl  inicijative za umetnost i kulturu. Na ovoj stranici možete naći brojne popularne eksponate koji su izloženi u jednom od najpoznatijih američkih muzeja umetnosti. Međutim, muzeji nisu jedino mesto kulturnog bogaćenja koje nude virtuelne posete. Neki američki centri, kao što je NASA, takođe nude virtuelne ture, augmetovanu realnost i informativne sesije. Onlajn posetioci mogu iz prve ruke da iskuse kako Nasini istraživački centri zaista izgledaju i detaljnije pogledaju kako funkcioniše rad u njima.

  1. Muzej lepih umetnosti u Bostonu (https://www.youtube.com/user/mfaboston/videos)
  2. Muzej Gugenhajm u Njujorku (https://artsandculture.google.com/partner/solomon-r-guggenheim-museum?hl=en)
  3. Nacionalna galerija umetnosti u Vašingtonu (https://artsandculture.google.com/partner/national-gallery-of-art-washington-dc?hl=en)
  4. Muzej Dž. Pola Getija u Los Anđelesu (https://artsandculture.google.com/partner/the-j-paul-getty-museum?hl=en)
  5. Muzej vojnog vadzduhoplovstva (https://www.nationalmuseum.af.mil/Visit/Virtual-Tour/)
  6. Nacionalni prirodnjački muzej u Vašington (https://naturalhistory.si.edu/visit/virtual-tour)
  7. Nacionalni muzej ženske istorije u Vašingtonu (https://www.womenshistory.org/womens-history/online-exhibits)
  8. NASA (https://www.nasa.gov/glennvirtualtours)
  9. Langli istraživački centar (https://oh.larc.nasa.gov/oh/)
  10. Metropolitenski muzej u Njujorku (https://artsandculture.google.com/partner/the-metropolitan-museum-of-art)