Kina je trenutno najbezbednije mesto – utisci naših kandidata

Kina je trenutno najbezbednije mesto  – utisci naših kandidata

Kina je trenutno najbezbednije mesto – utisci naših kandidata

Vest o pojavi koronavirusa u Kini krajem 2019. godine iznenadila je i naše kandidate koji u ovoj zemlji borave kao učesnici programa English Teaching u Kini. Na našu veliku radost, svi kandidati su dobro i iz Kine nam šalju pozitivne vesti o trenutnoj situaciji.

Angelina nam se javlja iz Tianjina.

“Prošlo je više od dva meseca vanrednog stanja. Stiglo je toplije vreme i pojavljuje se život na ulicama, poneka mesta se polako otvaraju. Još je sve jako strogo i ograničeno, prolazimo čitave procedure za odlazak u prodavnicu, a posebno za ulazak nazad u zgradu. Stalno nas nešto ispituju i upozoravaju, pa nam je lakše da nigde ni ne izlazimo. Sedimo i čekamo. Vratiće se uskoro stvari u normalu. Mislim da smo naučili veliku lekciju. Naučili smo da ne brzamo i ne upinjemo stvari koje imaju svoj tok. Živimo i planiramo dan po dan i zahvalni smo jedni drugima za svaku lepu reč, svaku kafu koju pijemo zajedno preko WeChata od svojih kuća, svaku smešnu sliku i video koji uporno šaljemo jedni drugima da sačuvamo pozitivnost i osmeh, i pored toga što umiremo u sebi od brige. Ne brinemo za sebe, mi smo sigurno na najbezbednijem mestu, nego za sve prijatelje i rođake drugde u svetu. Želimo da im pokažemo da smo mi izdržali jer smo bili strpljivi i povezani i da im šaljemo beskrajnu ljubav i podršku.”

Ukoliko biste i Vi voleli iskoristiti priliku da živite i radite u i jednoj od narazvijenijih zemalja 21. veka, u toku su prijave za početak nove školske godine koja počinje u septembru Saznaj više