Zanimljivi načini za vežbanje pisanja na engleskom jeziku

Zanimljivi načini za vežbanje pisanja na engleskom jeziku

Zanimljivi načini za vežbanje pisanja na engleskom jeziku

Svakodnevno pisanje na engleskom jeziku će poboljšati vaš rečnik i gramatiku, pomoći će vam da bolje razumete napisani tekst i naučiće vas da se jasno izražavate na engleskom. U ovom tekstu vam predstavjamo zanimljive načine putem kojih sebi možete da olakšate sam proces pisanja na stranom jeziku, a za njih će vam trebati svega pet do deset minuta.

  1. Pišite dnevne liste i stavke u kalendaru na engleskom jeziku
    Ako vam je pisanje na engleskom jeziku još uvek zastrašujuće, lagan način za početak je pisanje kratke dnevne liste. Započnite sa pravljenjem obaveza na engleskom jeziku o stvarima koje trebate raditi svaki dan. To može biti na parčetu papira ili čak na aplikacijama kao što su ‘’Todoist’’ ili ‘’Wunderlist’’.Zatim počnite da pišete svoje namirnice na engleskom jeziku. Ovo je sjajna praksa za vežbanje reči u vezi hrane, a takođe vam omogućava da razmišljate na engleskom kada to inače nemate potrebu. Verovatno ćete svake nedelje kupovati iste namirnice, tako da će sam proces ponavljanja biti od velike pomoći.
  2. Vodite dnevnik sa samo jednom rečenicom dnevno
    Drugi jednostavan način za poboljšanje pisanja više je vođenje dnevnikaa u jednoj rečenici. Ideja je jednostavna – pišete po jednu rečenicu svaki dan u dnevnik. Za to vam je potrebna samo sveska i olovka. Stavite svoj dnevnik na vidljivo mesto i pokušajte da pišete u isto vreme svakog dana. Na primer, možete da držite svoj dnevnik pored kreveta i pišete pre spavanja svake noći.
  3. Komentarišite sadržaj na internetu
    Volite da gledate Jutjub video snimke na engleskom jeziku? Sledeći put kada budete gledali video snimak na toj platformi, napišite kratak komentar ili odgovorite na komentar drugog korisnika na engleskom jeziku. To isto možete da radite i na sadržaju drugačijeg tipa, poput blogova, novinskih članaka ili objava na društvenim mrežama.
  4. Napišite haiku
    Haiku je pesma sa tri stiha. Prvi stih mora imati pet slogova, drugi stih sedam, a poslednji pet slogova. Ako niste sigurni koliko slogova ima neka reč na engleskom, možete to saznati putem ovog sajta (https://www.howmanysyllables.com/)
  5. Tvitujte
    Tvitovi, odnosno kratke objave na mreži Tviter, mogu sadržati do 140 slova. Pisanje tvitova je stoga još jedan jednostavan, a zanimljiv korak ka pisanju na engleskom jeziku bez poteškoća. Neke od olakšica kod koriščenja Tvitera su to što ne morate da koristite svoje pravo ime pri kreiranju korisničkog imena, i možete da podesite privatnost na svom profilu tako da on bude javan ili zaključan. Tviter je namenjen pisanju o onome što se trenutno dešava ili se skoro desilo. tako da možete da objavljujete vaše trenutne misli, haiku koji ste upravo napisali, šta danas radite, vaše mišljenje o najnovijim vestima, kako se osećate ili možda šta ste novo naučili da kažete na engleskom jeziku.