Utisci iz Španije u vreme koronavirusa

Utisci iz Španije u vreme koronavirusa

Utisci iz Španije u vreme koronavirusa

Epidemija virusa covid-19 pogodila je ceo svet, pa tako i naše kanidate koji su se u ovom periodu našli u nekoj od ugroženih zemalja. 

S obzirom na to da nam je važna sigurnost i bezbednost svakog kandidata, u stalnoj smo komunikaciji sa njima.

Amila, koja trenutno boravi u Španiji na programu kulturne razmene nam je poslala kako se trenutno oseća, kakva je situacija u Španiji, pročitajte u nastavku:

Zdravo,moje ime je Amila i trenutno se nalazim u Funesu u Španiji. To je malo mjesto koje pripada regiji Navarra. Navarra registruje ukupno 274 pozitivna slučaja na koronavirus, od kojih je samo jedan prijavljen u Funesu. Naravno, škole, fakulteti i pabovi su zatvoreni i zabranjen je izlazak iz kuće osim odlazak kod doktora, u apoteku, prodavnicu i na posao iako se savjetuje da se što više radi od kuće ako postoji mogućnost za to. Policija vrlo često prolazi i kontroliše sve, a kazne za nepoštovanje novouvedenih vanrednih mjera kreću se od 500 do 2000€. Panike nema, svi smo u kućama i trudimo se što više pridržavati svih pravila jer naravno – bolje spriječiti nego liječiti.”

Zajedno sa našim kandidatima pratimo situaciju i stanje u zemlji i savetujemo svima da se pridržavaju propisanih mera i pružamo im potrebnu podršku. A, oni su ti od kojih možete saznati informacije o stanju u Španiji za vreme koronavirusa, jer se upravo oni nalaze na licu mesta u pomenutoj zemlji.

Nadamo se da se informišete iz pravih izvora i da kod vas ne vlada panika, kao što ne vlada ni kod naših kandidata koji se trenutno u programima kulturnih razmena.

Ako i ti želiš da učestvuješ u programu kulturne razmene za Španijom, prema najnovijim informacijama, polasci će biti mogući već od maja meseca. Za više detalja o programu i njegovoj realizaciji klikni na Saznaj više