Utisci iz Italije u vreme koronavirusa

Utisci iz Italije u vreme koronavirusa

Utisci iz Italije u vreme koronavirusa

Mnogi naši kandidati su se našli u nekoj od zemalja pogođenih epidemijom koronavirusa, a mi se trudimo da im pružamo potrebnu podršku i da redovno sa njima održavamo kontakt.

Kako nam je stalo do njihove sigurnosti i bezbednosti, savetujemo im da se pridržavaju svih potrebnih mera, sa kojima su svi već dovoljno upoznati. Ima li dobrih strana u tome što su se za vreme epidemije našli u stranoj zemlji? Mi smo sigurni da ipak ima, a šta o tome kaže Milica koja trenutno boravi u Italiji pročitajte u nastavku:

Nalazim se u gradu Cuneo, regija Pjemont. Trenutna situacija je da smo u kućnoj izolaciji i da ne paničimo povodom sitacije o koronavirusu. Koristimo ovo vrijeme da se još bolje upoznamo. Mediji nas svakodnevno obavještavaju o stanju, kako u Italiji i našog regiji, tako i o stanju u ostalim zemljama. Sa porodicom naravno isto komentarišem dešavanja trenutna, ali s obzirom na to da smo u kući vec danima (preventivno) ne znamo kakva je situacija u gradu i sa drugim ljudima osim onoga što je plasirano u medijima.”

Čar programa kulturne razmene jeste upoznati kulturu zemlje koja vas iz mnogo razloga privlači, a ono što možemo da izdvojimo kao prednost u ovoj lošoj situaciji je upravo to zbližavanje sa italijanskom porodicom i upoznavanje njihove kulture, mentaliteta i karakteristika. Da ne govorimo o nivou jezika koji će se steći time što se u ovakvim situacijama sa porodicom provodi najveći deo vremena.

Iako bi naši kandidati verovatno voleli da su se u neko drugo vreme zadesili u Italiji, verujemo da će iz ovakve situacije izvući samo najbolje.

Ukoliko i vi želite da upoznate Italiju kroz program kulturne razmene, program će se realizovati od maja meseca, a na vama je da se prijavite na vreme. To možete vrlo jednostavno učiniti klikom Saznaj više