Španija u doba koronavirusa iz perspektive naših kandidata

Španija u doba koronavirusa iz perspektive naših kandidata

Španija u doba koronavirusa iz perspektive naših kandidata

Mnogi naši kandidati su se našli u nekoj od zemalja pogođenih epidemijom koronavirusa, s obzirom na to da nam je važna sigurnost svakog kandidata, u stalnoj smo komunikaciji sa njima. 

U nastavku možete pročitati šta Jovana, koja se trenutno nalazi na programu kulturne razmene sa Španijom, ima da kaže o trenutnom stanju i kako uveden karantin utiče na nju:

Veliki pozdrav svima i nadam se da se nalazite u svojim kućama.  Ja sam Jovana Bajić i dolazim iz Srbije, Beograda. Porodica kod koje sam došla je iz Pontevedre, severozapad Španije. Otkako je nastala situacija sa virusom, mi smo zvanično u karantinu od 13. marta 2020. Sve je stalo u danu. Sve je zatvoreno, osim bolnica, apoteka i marketa. Ljudi  su ovo ozbiljno shvatili, a tako i ja sa njima.

Imam sjajnu porodicu koja se trudi da mi olaksa zivot u karantinu, a tako i ja njima. Sa decom je sve super: igramo se, crtamo, pevamo, igramo, gledamo crtaće ili filmove, učimo jedni druge jezicima. 

Ništa se previše i nije promenilo u mom životu ovde sem što ne izlazimo napolje. Ume s vremena na vreme da bude nervoze i panike, ali i to prođe. Ja sam zahvalna porodici na podršci i na prihvatanju i neodustajanju.”

Ako i ti želiš da učestvuješ u programu kulturne razmene sa Španijom, prema najnovijim informacijama, polasci će biti mogući već od maja meseca. Za više detalja o programu i njegovoj realizaciji klikni na Saznaj više