Pet najboljih podkasta za učenje engleskog jezika

Pet najboljih podkasta za učenje engleskog jezika

Pet najboljih podkasta za učenje engleskog jezika

Podkasti su odličan način za učenje engleskog jezika u pokretu. Uz njih možete bez brige da naučite nove reči na putu do posla ili škole, ali i poboljšate razumevanje govornog engleskog dok radite vežbe u teretani ili gde god da se nalazite.  Takođe, većina podkasta je apsolutno besplatna. Slušanje podkasta može vam pomoći da naučite da razlikujete različite akcente na engleskom jeziku, prepoznate ton glasa i razumete kako ljudi naglašavaju reči dok pričaju. U ovom tekstu ćete otkriti pet najboljih podkasta za učenje engleskog jezika.

  1. Learn English Podcasts from the British Council

Ukoliko biste želeli da poboljšate vase znanje svakodnevnog engleskog, možete da poslušate neke od podkasta koji su dostupni na sajtu Britanskog saveta. Pogodni su za sve nivoe i sadržaj im varira od fiktivnih drama do kvizeva, komičnih situacija, ali i saveta za učenje engleskog jezika. Napravljeni su sa ciljem da poboljšaju vaš vokabular i razumevanje govora, a svaka epizoda sadrži transkript podkasta i interaktivne vežbe.
Možete ih pronaći OVDE

      2. 6-Minute English from the BBC

Pomoću šestominutnih epizoda koje je obezbedio BBC, možete da na veoma lak i zanimljiv način poboljšate vase sposobnosti slušanja govora na engleskom jeziku. Svaki podkast obuhvata dijalog između izvornih govornika na razne teme – od debata o pozitivnim i negativnim stranama Pokémon GO igrice, brze hrane i kafe do diskusija o muzici i mentalnom zdravlju. Pored audio snimka, podkast sadrži i transkript, definicije koriščenih reči i kviz o njima.
Da biste ih pronašli kliknite OVDE

     3. Luke’s English Podcast

Luke’s English Podcast je audio emisija koja je više puta nagrađivana za svoju inovativnost i efikasnost kada je u pitanju predavanje engleskog jezika. Pored toga što je CELTA i DELTA sertifikovan predavač engleskog jezika, Luk Tompson je i komičar, tako da u ovim podkastima kombinuje svoje veštine predavanja engleskog jezika sa veštinama stend-ap komičara, stvarajući zanimljive, poučne i zabavne epizode.
Pronađite ga OVDE

     4. IELTS Energy 7+

Ukoliko planirate da polažete IELTS ispit, ovaj podkast će vas u potpunosti pripremiti za poteškoće na koje možete da naiđete u toku učenja engleskog za ovu svrhu. Podkast sadrži saveteiI trikove uz pomoć kojih možete da lako položite ispit, koristi autentične materijale i pruža vam mogućnost da poboljšate svoj izgovor i vokabular engleskog jezika.
Lako do njega klikom OVDE

    5. The English We Speak

Ukoliko želite da naučite fraze ili sleng koji se svakodnevno koriste u engleskom jeziku, ovaj podkast vam to omogućava kroz kratak, ali zanimljiv sadržaj od tri minuta. Ne znate šta znači ‘’clickbait’’? A ‘’happy-go-lucky’’? Na ova i brojna druga pitanja odgovore možete pronaći OVDE