Moja očekivanja o ovoj prelepoj državi su nadmašena

Moja očekivanja o ovoj prelepoj državi su nadmašena

Moja očekivanja o ovoj prelepoj državi su nadmašena

Nemanja nam je preneo svoje utiske sa programa “Upoznaj Kinu”. U daljem tekstu pročitajte kako se proveo na kulturnoj razmeni i šta je novo otkrio i saznao. 

“Nakon višegodišnjih putešestvija po američkom kontinentu, rešio sam da obogatim svoja avanturistička iskustva i posetim jednu od najfascinantnijih država na istoku zemljine sfere, Kinu.

Postoji mnogo razloga zašto se baš ova država ubraja u jednu od najznačajnijih i najstarijih civilizacija na svetu. Svoj put ka pronalaženju odgovara započeo sam u Šangaju, jednom od najmnogoljudnijih gradova na svetu. Šangaj predstavlja uspešan spoj modernog i tradicionalnog. Ukoliko volite prirodu, oduševiće vas koliko botaničkih parkova postoji u ovom gradu, koji se zapravo smatra ekonomskim i biznis centrom Kine. Jedna od glavnih promenada ovog grada, Nanjing road, okuplja sve na jednom mestu, od radoznalih turista, užurbanih poslovnih ljudi, do nasmejanih i vedrih kineskih baka koje vežbaju jedan od mnogih tradicionalnih plesova. Ono što bih posebno izdvojio su Yu garden i Tian Zi Fang. Tokom programa kulturne razmene imao sam priliku da putujem u provinciju Hainan, usmeravajući  se na tropski raj na zemlji, grad Sanya.

Neke od najlepših momenata svog putovanja u Kini sam zapravo stekao u obilasku Tianya Haijiao. “I will follow you to Tian-Ya-Hai-Jiao”  stih iz mnogih kineskih poema, koji zapravo predstavlja refleksiju jačine ljubavi dvoje zaljubljenih, s obzirom na to da je ovo mesto najudaljenija jugozapadna tacka kineskog tla, zvana još “The End of the Earth”.

Kina, zbog istorijskog i kulturološkog bogastva koje poseduje, svakako treba da se nađe na vrhu lista potencijalnih mesta za obilazak. Moja očekivanja o ovoj prelepoj državi su nadmašena, i siguran sam da ću se vratiti da istražim sve ono što nisam stigao.”

Ako i ti želiš da učestvuješ u programu kulturne razmene sa Kinom PRIJAVI SE