Došlo je vreme da upoznam ovu prelepu zemlju iz neke drugačije perspektive

Došlo je vreme da upoznam ovu prelepu zemlju iz neke drugačije perspektive

Došlo je vreme da upoznam ovu prelepu zemlju iz neke drugačije perspektive

Iz Španije nam se javlja Jovana, puna lepih utisaka. U daljem tekstu pročitajte kakvo je njeno iskustvo sa programom Upoznaj Španiju”.

Kad god bi mi neko tražio da kažem nešto više o sebi, obavezno bi se tu našla i rečenica: “Ja sam avanturista, neko ko obožava da putuje, upoznaje nove ljude i vidi različite kulture.” 

Španija! Oduvek mi se dopadala ova zemlja. Dopadaju mi se ljudi koji su uvek veseli i opušteni, melodičan jezik, arhitektura, po meni jedna od lepših u Evropi. Naravno, tu je i špansko sunce koje je ovde prisutno tokom cele godine, a u Srbiji mi mnogo nedostaje tokom hladnih zimskih dana.

Uvek sam bila presrećna kada bih imala priliku da dođem u ovde, ali to su bile kratke turističke posete.

Tako je počelo moje istraživanje, na koji način bih mogla da provedem nekoliko meseci u Španiji, a da nisam previše zauzeta nekim mukotrpnim poslom. Tražila sam način da budem ovde, a da u isto vreme imam dosta slobodnog vremena za uživanje. Naišla sam na internetu na program Centra za afirmaciju i razvoj koji je privukao moju pažnju.

Sada je došlo vreme da upoznam ovu prelepu zemlju iz neke drugačije perspektive i ovde provedem malo više vremena. 

Već nekoliko nedelja nalazim se u Manresi, simpatičnom katalonskom gradiću koji je udaljen oko sat vremena od meni omiljene Barselone. Utisci su mi veoma pozitivni. Porodica sa kojom živim je zaista divna i već su imali iskustva sa ovim programom. Lepo su me prihvatili, kako roditelji tako i dve devojvčice sa kojima provodim najviše vremena. Tokom nedelje nisam preopterećena obavezama. Do 9 ujutru odvedem Lusi i Kristinu u školu i vrtić i nakon toga sam slobodna u najlepšem delu dana.  Kada ih poslepodne pokupim sledi nekoliko sati igranja u kojem i sama uživam. 

Vikendi su mi slobodni što mi pruža priliku da odem do Barselone ili nekog drugog interesantnog mesta. Pošto sam praktično tek stigla još uvek nisam imala priliku da putujem, ali definitivno mi je u planu puno vikend izleta.

Za ovo karatko vreme sam naučila dosta španskih reči i izraza, a verujem da ću u narednom periodu još mnogo naučiti jer mi je španski često jedini način za komunikaciju. 

Sve u svemu ovo će biti i već jeste, jedno veoma interesantno i nezaboravno iskustvo!”

Ako i ti želiš da doživiš ovakvo iskustvo PRIJAVI SE