Deset razloga za učenje italijanskog jezika

Deset razloga za učenje italijanskog jezika

Deset razloga za učenje italijanskog jezika

U poslednje vreme svuda oko nas čujemo čuvenu latinsku izreku “QUOT LINGUAS CALLES, TOT HOMINES VALES”, odnosno koliko jezika znaš, toliko vrediš. Zapravo i jeste tako. Najbolji način da uložite u sebe jeste da učite neki strani jezik.

Kojih je to 10 razloga za učenje italijanskog jezika?

  1. Da li ste znali da je čak 125 miliona nativnih govornika italijanskog jezika, i da je italijanski jezik drugi zvanični jezik u Vatikanu, San Marinu, Švajcarskoj, Malti…? Govoreći ovaj jezik imate mogućnost da ostvarite kontakt sa ogromnim brojem ljudi.
  2. Bitan razlog je i  poznavanje jezika mnogih istaknutih umetnika kao što su Dante, Mikelanđelo, Federiko Felini, Eros Ramacoti, Al Paćino, Monika Beluči itd.
  3. Italijanski jezik je jezik kulture i upoznajući se sa njim upoznajemo se i sa bogatom kulturom Italije.
  4. Služeći se italijanskim jezikom otvaraju Vam se i mogućnosti za posao u brojnim svetski poznatim italijanskim kompanijama, kao što su: FIAT, Alitalia, Olivetti, Ducati, Pirelli…
  5. Prelepe predele Toskane, Sicilije, Sardinije i brojne gradove kao što su Rim, Venecija, Firenca, Napulj, Verona, Bolonja, Milano  najbolje ćete upoznati ako budete koristili italijanski jezik.
  6. Ljubitelji kafe, paste, pizze, sladoleda više će uživati u čaroliji ukusa ovih tipičnih italijasnkih proizvoda, ako spoznaju i melodičnost italijanskog jezika.
  7. U melodiji italijasnkog jezika najviše ćete uživati slušanjem pesama Erosa Ramacotija, Laure Pauzini, Andree Bočelija, Adrijana Ćelentana…i na taj način olakšati sebi učenje i razumevanje.
  8. Upoznajte jezik kroz najpoznatije filmove i serije italijanske kinematografije.
  9. Italijanski jezik potiče od latinskog jezika i pripada grupi romanskih jezika, samim tim olakšava učenje onima koji već govore španski, portugalski, francuski…
  10. Ako želite da naučite italijanski jezik važno bi bilo da naučite i njihove gestove, koji na najbolji način upotpunjuju svakodnevnu komunikaciju. Pozivamo Vas da zajedno sa nama otkrijete značenja tih gestova