Kako zadržati stečeni nivo stranog jezika?

Kako zadržati stečeni nivo stranog jezika?

Kako zadržati stečeni nivo stranog jezika?

Ukoliko ste tek završili sa pohađanjem određenog kursa na stranom jeziku i plašite se da biste stečeno znanje mogli zaboraviti, imamo za vas par odličnih rješenja i aktivnosti koji će vam pomoći da očuvate ono što ste već naučili. Pogledajte naše savjete:

Okružite se multimedijima 

Naš prvi savjet se odnosi na čitanje članaka, knjiga, te ostalog sadržaja na jeziku koji ste učeili i koji je lako dostupan na internetu. Odličan način za usvajanje gramatike, vokabulara i praćenje izgovora su svakako filmovi i muzika: filmove možete gledati bez prevoda a tekst pjesme možete naučiti tako da zvučite kao izvorni govornik. Možete, na primjer, pronaći svoju omiljenu seriju koju ste već odgledali sa prevodom i na njoj vježbati svoj vokabular tako što ćete je ovaj put gledati bez prevoda.

Pričajte i pišite  što više 

Sama upotreba jezika svakako smanjuje mogućnost da se određene stavke zaborave. Stoga, naš drugi savjet je vezan za konverzaciju i pisanje.  Svakdnevno napišite kratki esej o određenoj temi, ili, na primjer, sumirajte neki novinski članak koji ste pročitali na internetu. Na taj način proširujete vokabular vezan za konkretne teme (politika, ekonomija, zdravlje, slobodno vrijeme). Što se tiče komunikacije, savjetuje se svakodnevna upoteba jezika, a ako u vašoj okolini nemate osobu sa kojom možete pričati na stranom jeziku, preporučujemo vam naše konverzacijske časove.

Posjeta  govornom području 

Ukoliko ste u mogućnosti, posjetite državu u kojoj je taj jezik primarni jezik. U našoj ponudi imamo i kulturne razmjene sa 11 država pa vjerujemo da možete pronaći državu za sebe čiji bi jezik usavršili. Više o tome možete pročitati  OVDJE

Online vježbanje

Internet zaista pruža velike mogućnosti i nudi dosta korisnog sadržaja koji se može iskoristiti u cilju učenja novog i obnavljanja starog gradiva. Što se tiče konretno gramatike, postoje sajtovina kojem postoje i vježbe i rješenja, pa ukoliko niste sigurni možete provjeriti vlastite odgovore. Slično tome, na Google Play možete pronaći mnoštvo aplikacija za usavršavanje i obnavljanje gradiva u oblasti engleskog jezika, a neke od aplikacija za engleski jezik možete pronaći i u našem članku OVDJE

Ako biste ipak nastavili sa usavršavanjem stranog jezika sa profesorima i u radu u grupama više informacija možete da dobijete na naš broj telefona 066 467 322 (viber) .