Ovakve prilike se ipak ne propuštaju

Ovakve prilike se ipak ne propuštaju

Ovakve prilike se ipak ne propuštaju

Iz Italije nam se javlja Kristina, učesnica programa Upoznaj Italiju. U nastavku pročitajte:

Italija me već duži niz godina fascinira do te mere da smatram da bih van Srbije mogla da živim jedino ovde.  Počela sam intenzivno da učim jezik, i kad sam slučajno naletela na ovaj program kulturne razmene, shvatila sam da je upravo to ono što mi treba, kako bih iz prve ruke mogla da utvrdim da li bih se uklopila u njihovu kulturu.

Nakon prijave sam obavila dosta neuspešnih razgovora, što me je obeshrabrilo i bila sam na ivici da odustanem. Međutim, koordinatorke Kristina i Dragana su bile istrajne u nameri da mi pronađu adekvatnu porodicu, i tako sam konačno stigla u Brešu. Klinci su me prilično dobro prihvatili i od prvog dana me već zovu “zia” (tetka).

Smešteni smo malo dalje od centra, što malo otežava moj plan da sve svoje slobodno vreme provodim vršljajući po gradu. Međutim, kad god sam u prilici pokušavam da se infiltriram i da vežbam svoj italijanski prilikom poručivanja u restoranu, kupovine knjiga u knjižari, traženja odgovarajuće veličine u butiku… Nema kraja mojoj sreći kad ne provale da nisam odavde i kad ceo proces obavim na italijanskom 😀

Dosad sam uspela da obiđem samo Brešu i Veronu, ali svakako planiram da posetim još Milano, Bergamo i nezaobilazno Garda jezero. Nadam se da će me vreme poslužiti s obzirom na doba godine.

Da sam student još uvek, verovatno bih ponovila ovo iskustvo sledeće godine. Ovog puta sam morala da dam otkaz da bih učestvovala, ali nije mi žao. Ovakve prilike se ipak ne propuštaju. 

Upoznajte i Vi prelepu Italiju klikom na dugme OVDJE